Visa alla bilder

Pontiac Catalina Hydra-Matic 400cui V8 6,6 l — 1973

En snygg amerikansk sjuttiotalskupé som bara längtar efter att komma ut på vägen igen.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett i grunden bra exemplar som behöver lite omsorg."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14970
VÄNGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Pontiac Catalina Hydra-Matic?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett i grunden bra exemplar som behöver lite omsorg."

Beskrivning

Detta exemplar importerades 2005 till Sverige. Senaste besiktning skedde 2011. Nuvarande ägare köpte bilen 2016. Denna Pontiac säljes för dödsbos räkning. Därför vet vi inte så mycket om den. Enligt registreringshandlingarna stämmer effekten med 6,6 liters motorn. Vid fototillfället startade den lätt. När vi skulle backa ut den ur logen för fotografering tjuvstannade den efter 10 meter. Efter det ville inte startmotorn gå runt. Den klickade inte ens. Vid lättare felsökning upptäcktes inte problemet.

Catalinan fick 1973 på grund av lagkrav i USA en något kraftigare stötfångare för att klara en på körning i 5 Miles/hour (c:a 7-8 km/h). Denna årsmodell fick också annorlunda bakljus jämfört med föregående årsmodell. Catalinan fanns som sedan, coupé och herrgårdsvagn. Basmodellerna var utrustade med 350 motorn men det fanns kraftigare maskiner att tillgå som utvecklade mellan 230 och 250 hästkrafter.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  2005-10-08 
 • Avläst mätarställning
  31171 Miles 
 • Kw / hk
  127 / 173 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Behöver en uppstartservice.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bruksskick.

 • Skick exteriör:

  Lacken ser ut att vara penselmålad men är inte det. Buckla på vänster sida av huv, se bild

 • Skick helhet:

  Ett hyggligt objekt att få ut på gatan igen efter en längre tids stillestånd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-08-31
Ursprungsbesiktning: 2005-10-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-10-08
Senast godkända besiktning: 2011-07-08
Besiktigad tom: 2013-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vänge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG