Visa alla bilder
Visa film

Plymouth Cuda 408 cui V8 — 1972

Snygg klassisk muskelbil, topprenoverad av proffs med siktet ställt på prestanda och väghållning. Ny motor som lämnar 440 hästkrafter, förstärkt chassi och skivbromsar runt om.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en så välbyggd bil där inget lämnats åt slumpen för att få ut maximal prestanda och körglädje som denna bil har. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är helt körklar. Mätaren har förmodligen slagit om så rätt är nog 215563 km men då bilen är helrenoverad så är det av mindre betydelse, har bara gått ett 100-tal mil sedan dess."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
435 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14605
KÄVLINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en så välbyggd bil där inget lämnats åt slumpen för att få ut maximal prestanda och körglädje som denna bil har. Ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är helt körklar. Mätaren har förmodligen slagit om så rätt är nog 215563 km men då bilen är helrenoverad så är det av mindre betydelse, har bara gått ett 100-tal mil sedan dess."

Beskrivning

Denna Plymouth såldes ny i Sverige 1977 och brukades fram till 2008 då nuvarande ägare köpte den. Han lät plocka ner bilen och påbörjade en renovering där chassiet förstärktes och det mekaniska renoverades. Efter lackering monterades bilen och fick ny motor en 408 från Blueprint Engines, nya bromsar runt om samt omklädd inredning. Även en "värsting stereo" sattes in i bilen. Stora summor lades ner för att få detta fina resultat.
Alla originaldelar inklusive motor finns bevarade och medföljer i köpet.
Då ägaren tycker att tiden inte räcker till för att använda denna härliga bil så väljer han att sälja den vidare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1977-05-03 
 • Avläst mätarställning
  15563 km 
 • Kw / hk
  177 / 241 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är en ny 408 från Blueprint Engines som lämnar 440hk, vidare är även växellåda och bakaxel renoverad. Nya bromsar med skivor runt om är monterat.
  Bilens originalmotorn en 340 medföljer.

 • Skick interiör:

  Omklädd inredning i originalutseende i toppskick, behöver endast en rekond.

 • Skick exteriör:

  Snyggt proffslack i fint skick, fälgar, däck och krom utan anmärkning. Bilen är lackad i originalkulör enligt fendertag. Stripes och front är korrekta för årsmodellen.

 • Skick helhet:

  En potent muskelbil som är proffsbyggd av Classic Car i Löddeköpinge, som är ett lyckat exemplar både att köra och se på.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-12-17
Ursprungsbesiktning: 1976-10-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-05-03
Senast godkända besiktning: 2021-08-06
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 24

Fakta om modellen

Den tredje generationen, som erbjöds från 1970 till 1974, var baserad på Chrysler E-body, exklusivt för den och den något större Dodge Challenger. En helt ny design, tvådörrars Barracuda var tillgänglig i hardtop och cabriolet kaross.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kävlinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG