Visa alla bilder

Oldsmobile Ninety-Eight Holiday Sports Coupé V8 — 1963

Denna amerikanska prestandavagn har blivit sprutad med linolja för att den ska behålla sitt härliga ökenfyndskick. Efter service och uppstart blir den riktigt tuff.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Arizonabil i ett bra grundskick som behöver uppstartsservice."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14971
VÄNGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Oldsmobile Ninety-Eight Holiday Sports Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Arizonabil i ett bra grundskick som behöver uppstartsservice."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte denna Oldsmobile 2016. Den besiktigades senast 2018 vilket betyder att den är besiktningsbefriad därefter. Det är ett dödsbo som säljer denna bil därför vet vi inte mycket om den. Bilen är startad och fungerar med extern bränsletillförsel. Denna Oldsmobile är importerad från soliga Arizona i USA 2016. Det brukar betyda att det är minimalt med rost tack vare klimatet. Det gäller även denna bil. Karossen har blivit sprutad med linolja för att den ska behålla sitt härliga ökenfyndskick.

Ninety-Eight Holiday Sports Coupé 1963 är den sjunde generationen av Pontiac 98-serien. Den sträckte sig från 1961 till 1964. De var ofta för tiden välutrustade med med bl.a. en V8 på 294 cu/in och en treväxlad automatlåda. Den är byggd på General Motors C-plattform som den bl.a. delar med Buick Roadmaster och mellanklass Cadillac. C-plattformen i bakhjulsdriven form användes från 1925 till 1984 då den avlöstes av den framhjulsdrivna varianten på C-plattformen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  2016-07-06 
 • Avläst mätarställning
  91185 miles 
 • Kw / hk
  243 / 330 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Uppstartad men behöver en riktig uppstartservice.

 • Skick interiör:

  Sliten och smutsig, behöver en restaurering och rekond.

 • Skick exteriör:

  Karossen är sprutad med linolja för att hålla bort rost.

 • Skick helhet:

  En Arizonabil i ett bra grundskick som behöver uppstartsservice.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-06-27
Ursprungsbesiktning: 2016-07-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2016-07-06
Senast godkända besiktning: 2018-04-21
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vänge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG