Visa alla bilder
Visa film

Mini Cooper 1.6 — 2005

Nya Mini, ett mycket lyckat koncept, som det spekulerades mycket om i slutet av 1990- talet om hur den skulle komma att se ut.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bra Mini med koppling till den klassiska "hundkojan"."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
21 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14870
HORNDAL
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mini Cooper?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bra Mini med koppling till den klassiska "hundkojan"."

Beskrivning

Bilen köptes 2020 av en man i Dalarna. Den förra ägaren hade nyligen renoverat hela framvagnen och bytt bromsskivor runt om. Minin utrustades dessutom med ett nytt avgassystem. Dörrarna är lite rostiga i nedre falsar och där har man slipat och målat om.
Det finns också några små rostbubblor har och var.
I övrigt har bilen en bra lack och interiören är dessutom i ett fint, städat skick.
Vinterdäck medföljer bilen. En trevlig första generations BMW Mini i ett bra bruksskick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2005/2005 
 • Första registreringsdatum
  2005-08-24 
 • Avläst mätarställning
  159720 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen fungerar bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra bruksskick.

 • Skick exteriör:

  Lack och kaross är i ett bra skick men falsarna i nedre del av dörrarna behöver ses över. Vänster innerskärm lagad, se bild.

 • Skick helhet:

  En trevlig och körklar Mini i ett bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-10-16
Ursprungsbesiktning: 2005-07-26 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2005-08-24
Senast godkända besiktning: 2021-10-01
Besiktigad tom: 2022-12-31
Årsskatt: 1570 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 16

Fakta om modellen

År 2001 presenterades en ny och modern efterföljare till den klassiska Minin som tillverkades under åren 1959-2000 i över 5 miljoner exemplar. Den första generationen av den nya minin fanns i utförandena MINI One, MINI One D, MINI Cooper, MINI Cooper S och MINI Cabrio. Tillverkningen upphörde för de täckta bilarna i oktober 2006 och för cabrioletmodellerna i augusti 2008.

Modellen utvecklades som ett samarbetsprojekt mellan bilföretaget Rover i Gaydon och av BMW i München åren 1995-2001. Den designades av amerikanen Frank Stephenson.
De två designgrupperna hade dock olika uppfattning om vilken typ av bil man ville producera. Rover eftersträvade en ekonomisk bil medan BMW förordade en liten sportig bil.
BMW tog 1999 över kontrollen av hela projektet och när BMW sålde Rover på 2000-talet valde man att behålla MINI namnet och produktionen flyttades till fabriken i Cowley, Oxford.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Horndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG