Visa alla bilder
Visa film

MG ZR 1.8 — 2005

En liten sportig MG här i ett mycket fint skick med endast 2300 mil på mätaren.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En MG ZR av sista årsmodellen med låga mil på mätaren. Körklar och redo att användas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
33 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14853
EDSBRO
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En MG ZR av sista årsmodellen med låga mil på mätaren. Körklar och redo att användas."

Beskrivning

MG ZR är den minsta av de täckta sportbilar Rover Group byggde på 2000-talet.
Bilen är uttagen 2005 som var det sista året MG/Rover tillverkades innan företaget gick i konkurs. Bilen köptes på auktion för att användas som familjebil men ägaren tycker att den är för fin för att användas som vardagsbil så nu har en ny bil införskaffats.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2005/2005 
 • Första registreringsdatum
  2006-02-20 
 • Avläst mätarställning
  22993 km 
 • Kw / hk
  86 / 117 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl / Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och växellåda.

 • Skick interiör:

  Innertaket hänger något i bakkant annars mycket fin interiör.

 • Skick exteriör:

  En väldigt fin lack i en härlig röd färg och med fin kaross.

 • Skick helhet:

  En trevlig MG i ett fint körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-21
Ursprungsbesiktning: 2005-03-08 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2006-02-20
Senast godkända besiktning: 2021-10-13
Besiktigad tom: 2022-10-31
Årsskatt: 1636 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

MG ZR var britternas svar på GTI ”hot hatch”. Den tillverkades av MG Rover vid deras Longbridge-fabrik i Birmingham från 2001 till 2005. Jämfört med Rover 25 erhöll ZR ett antal stylingmodifieringar och prestandaförbättringar som uppdaterad sportfjädring och ett sportigare avgassystem.
I januari 2004 ansiktslyftes ZR med resten av MG Rover-serien. Den nya designen skapades av Peter Stevens som också designade McLaren F1. Ett nytt modernare utseende gavs till bilen genom nya främre och bakre stötfångare, strålkastare, baklucka och diverse andra exteriöra funktioner. Dessutom en reviderad interiör med nya sätesmaterial och en ny design av instrumentbrädan.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Edsbro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG