Visa alla bilder

MG TD Midget 1250 — 1950

Somrig entusiastbil som är körbar, vårdad och omhuldad av en MG-fantast de senaste 25 åren.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydlig och charmig med ett fint helhetsintryck. Endast lite småsaker kvar att fixa"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14961
ÖSTERSUND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydlig och charmig med ett fint helhetsintryck. Endast lite småsaker kvar att fixa"

Beskrivning

Den här TD:n dyker upp i registret först 1973 och har sedan dess bara haft tre brukare. Bilen har troligen renoverats någon gång men verkar aldrig varit riktigt dålig. En ägare sedan 1996 och han tog hand om det som behövde fixas och göras efterhand. År 2017 gjordes ny lackering på den. Sista projektet var byta dörrsidor som inte hanns med - de nygjorda sidorna följer med.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  1973-07-13 
 • Avläst mätarställning
  29971 km  
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  skinn 
 • Färg
  röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar fint, nyligen genomgången på verkstad. Finns lite glapp i det elektriska, bland annat bensinpump. Blinkers ur funktion Handbroms kärvar. Bilen har stått still en period och då kan sånt här sätta sig. Dock relativt enkla saker fixa/byta på de här bilarna. Prydligt motorrum där det mesta är original. Bränsledning från pump har bytts mot en nyare dito stålomspunnen slang. Luftfilter saknas Lite läckage kan synas undertill men i ringa omfattning.

 • Skick interiör:

  Spartanskt sportigt på brittiskt vis med läder och trä. Instrumentpanel i fint skick och mätarna med sina vita bottnar håller gott skick likaså. Säten omgjord med gul kederlist någon gång i tiden. Nytillverkade dörrsidor medföljer

 • Skick exteriör:

  Omlackering 2017. Mycket nya skruvförband, gummilister och detaljer. Lacken ser på det hela taget bra ut men inte helt perfekt och lite stenskott har kommit till. Alla blankdelar i mycket fint skick. Fälgar och kapslar. Michelin X-däck som kanske är lite i äldsta laget. Ren hel och fin undertill. Sufflett och sidescreens medföljer samt ett nyare sittbrunnskapell i fint skick.

 • Skick helhet:

  En trevlig och charmig bil i gott skick som är enkel att äga och underhålla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-10-31 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1973-07-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-07-13
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östersund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG