Visa alla bilder
Visa film

MG TD Midget 1250 — 1951

Vänsterstyrd TD med bra USA-historik och en välvårdande medveten svensk ägarlängd.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydlig och bra engelsman med alla klassiska attribut."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
182 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14890
ÖDEBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydlig och bra engelsman med alla klassiska attribut."

Beskrivning

Den importerades från Florida, USA i slutet på åttiotalet och registrerades i Sverige i juni 1991. Det amerikanska registreringsbeviset sitter i den tjocka pärmen med dokumentation som följer med bilen. Nuvarande ägare köpte TD:n för snart 22 år sedan, i juli 2000. Han har vårdat, brukat och kört bilen som en bilentusiast normalt gör, det vill säga tar hand om den så att den inte åldras nämnvärt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1951/1951 
 • Första registreringsdatum
  1991-07-05 
 • Avläst mätarställning
  12 037 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg och trevlig motor tillsammans med en skönt kuggmekanisk låda och bra bromsar.

 • Skick interiör:

  Mjuk, spänstig och väldigt grön skinnklädsel tillsammans med fina mattor, vacker instrumentering och snyggt trä på instrumentpanelen.

 • Skick exteriör:

  Den benvita lacken håller hög standard, ekerfälgarna är raka och snygga och kromet är blankt och rent. Ribborna i grillen matchar den gröna skinninredningen. Sufflett och sittbrunnskapell är hela och har bra passform.

 • Skick helhet:

  Värdig och representativ MG för varumärkets äldre generation på femtiotalet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2000-05-23
Ursprungsbesiktning: 1990-06-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1991-07-05
Senast godkända besiktning: 2018-05-23
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ödesborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG