Visa alla bilder
Visa film

MG TC Midget 1250 — 1949

Klassisk fyrtiotals-MG i förkrigskostym, konstruktionen hängde med länge. Här i ett vackert och vårdat skick, redo och körklar med en längre fin svensk historik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Funktionell och snygg TC med många rätt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
240 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14889
ÖDEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Funktionell och snygg TC med många rätt."

Beskrivning

Den kom till Sverige från England redan 1971 och har haft några ägare inom familjen hos den tidigare ägaren av Kinnekulle Ring tillika godsägaren Knutsson på Brattefors Kalkbruk i Götene innan den nuvarande ägaren tog över för snart 20 år sedan. Då var bilen enligt uppgift "i ett ganska risigt skick". Han gjorde en total skruv- och mutterrenovering under fyra år innan den blev färdig. Allt finns dokumenterat i gedigen pärm med bilder och kvitton. Bilen har sedan dess vårdats noggrant i alla år tillsammans med sina andra fordonskompisar i ägarens garage.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1949/1949 
 • Första registreringsdatum
  1971-11-11 
 • Avläst mätarställning
  22050 miles 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar lätt, kopplingen känns fin och lådan lättväxlad. Insugsljudet i förgaseriet är tydligt och den mekaniska känslan i hela upplevelsen är påtaglig. Allt sker funktionellt och helhetskänslan är kvalitativ.

 • Skick interiör:

  Vacker, mjuk och väldigt grön skinninredning i ett härligt välvårdat skick. Resten av interiören med instrument, krom, detaljer och paneler andas samma fina skick.

 • Skick exteriör:

  Den djupt röda lacken ger ett fint intryck, liksom de snygga ekerfälgarna och dess kromade spinners, vingmuttrarna, alltså.

 • Skick helhet:

  En välrenoverad MG TC med kvaliteter och historik från den renoverande ägaren

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1991-04-18 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1971-11-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1971-11-11
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ödeborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG