Visa alla bilder
Visa film

MG MGB Roadster 1800 — 1980

Oblyg USA-MGB i ett representativt bra skick, fin och stolt med sina tre vindrutetorkare, dekaldekorationer, lite högre chassisättning och gummistötfångare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt med en sen och orörd exportmodell för USA. Kanske inte förstahandsvalet för många, men rolig och intressant just därför."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14879
HALMSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt med en sen och orörd exportmodell för USA. Kanske inte förstahandsvalet för många, men rolig och intressant just därför."

Beskrivning

Den kom till Sverige på slutet av åttiotalet, mer exakt 1988, och fick enligt dåtidens praxis en förregistrering, men registrerades inte för trafik förrän 2001 av den förra ägaren. Sannolikt köpte han den av någon som importerade MG:n, men som av någon anledning lät bilen vila efter importen. Den måste i alla fall ha fått stå varmt och torrt under dessa år med tanke på det fräscha skicket både interiört och exteriört. Bilen besiktigades senast 2019, och har bara rullat några få mil efter det.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  2001-11-02 
 • Avläst mätarställning
  65813 miles 
 • Kw / hk
  71 / 97 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda funkar fint, och har man kört MGB förut känner man igen sig i uppträdandet och känslan. En ny del till avgassystemet följer med.

 • Skick interiör:

  Fin inredning, skinnet är mjukt och spänstigt. Hastighetsmätaren är graderad i miles med kilometer klistrade utanpå, vägmätare i miles.

 • Skick exteriör:

  Lack, dekaler och detaljer är i förvånansvärt fint och verkar vara original, 14-tumshjulen ser större ut än de är med sina 70-profilsdäck, men det beror nog främst på den USA-specifika högre chassisättningen där stötfångaren skulle ha ett visst mått över marken. Sufflett och sittbrunnskapell är hela och fräscha.

 • Skick helhet:

  Rolig MGB med alla specifikationer för den amerikanska marknaden intakta i ett orört och fint skick. Som sådan är den därför också intressant att behålla i det utförandet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-02-29
Ursprungsbesiktning: 2001-10-31 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2001-11-02
Senast godkända besiktning: 2019-03-06
Besiktigad tom: 2021-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Halmstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG