Visa alla bilder

MG MGA Mark II Roadster 1.6 — 1961

Svensksåld MGA av näst sista årgången, en ägare sedan drygt 25 år tillbaka

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tilltalande bil med klassiska linjer"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
204 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14962
ÖSTERSUND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tilltalande bil med klassiska linjer"

Beskrivning

MGA av det senare slaget som är såld ny i Sverige 1961. Ägd av en MG-entusiast sedan 1998. Kan sägas vara ett trevligt bruksskick i den övre delen av skalan. Har mest varit efterhållen av sista ägaren utan några större ingrepp än en omlackering gjord 2014. Har senaste åren blivit stående så en del detaljer behöver åtgärdas

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  23835 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har varit stående ett tag så en översyn är välbehövlig. Den startar och går bra och är tekniskt och mekaniskt i gott skick. Ny bensintank installerad för en del år sedan. Vad som behöver ses över är hel/halvljus ur funktion samt lite glapp i strömställare och bagagelåset. Det finns lite läckage men ganska ringa och inget onormalt.

 • Skick interiör:

  Allting i mycket gott skick. Säten omklädda någon gång likaså mattor utbytta men osäkert när. Hur som helst ser det mycket prydligt och bra ut i sittbrunnen.

 • Skick exteriör:

  Ny lack sedan 2014 som är mycket bra men inte perfekt, finns lite damm och rinningar om man tittar noga samt några enstaka stenskott. Sufflett och överdrag i närmast nyskick, sidorutorna något äldre med lite smårepor. Gummidetaljer kederlister med mera i gott skick och passform. Mycket fin i krom och blankdelar. Underredet är mycket fint och fräscht.

 • Skick helhet:

  En välhållen bil i mycket gott skick som behöver lite kontroll och omsorg för att bli helt körklar och fungerande i allt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-06-22
Ursprungsbesiktning: 1961-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1961-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-07-05
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östersund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG