Visa alla bilder

Mercedes-Benz E 240 Classic W210 — 1999

Bilsamlarens bruksbil. Behöver service och rost-lackbättring. Motorlampan lyser.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar och går, men viss obalans i hjulen. Check engine lampan och servicelampan lyser. Godkänd på bilprovningen. Tråkiga rostangrepp runtom."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
17 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14999
MJÖLBY
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
25 - 30 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar och går, men viss obalans i hjulen. Check engine lampan och servicelampan lyser. Godkänd på bilprovningen. Tråkiga rostangrepp runtom."

Beskrivning

Modellen kom 1995 och byggdes till 2002. Första lite rundare MB modellen med runda framlampor sedan 1950-talet. Fin välbyggd bil men tyvärr problem med rostskyddet på dessa årsmodeller. Så och på denna bil. Bilen startar lätt och fungerar normalt, men lite plattor på däcken (vinterdäck 50% kvar) kan märkas. Bilen har originallack upptill men vissa partier är omlackade. Tyvärr tråkiga rostblåsor runt lister och skärmkanter. Inredningen normal för 14000 mil, men behöver en viss rengöring. Bra helhetsintryck trots detta.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
  1998-12-14 
 • Avläst mätarställning
  138944 km 
 • Regnr
  AUM 084 
 • Chassinummer
  --A831479 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  automat 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint vid provkörning men vibrationer från däck eller bromsar. Godkänd på bilprovningen dec 2021. Nu lyser motorlampan och bilen har stått still i ett halvår. Behöver 14000-mila service + koll/översyn av bromsar. Rostigt avgassystem.

 • Skick interiör:

  Tygklädsel med visst slitage och fläckar. Behöver en rengöring. Övrigt ok.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin kaross, men tråkiga rostangrepp sänker intrycket.

 • Skick helhet:

  Normalt skick för bruksbil av denna ålder. Säljs för dödsbo. Behöver rekond och service samt rostlagning för att bli snygg. Trevlig modell och bra motor.

Lagerort och visningsinfo

OBS! TYVÄRR INGEN VISNING FÖRE AUKTIONEN:
Bilen säljs för ett dödsbo där vi av olika anledningar inte kan släppa in någon i garaget.
Vinnande budgivare får därför besiktiga bilen i lugn och ro, efter auktionen, när vi tagit ut bilen ur garaget.
Vill då, (efter besiktning av bilen), den vinnande budgivaren inte fullfölja köpet, av någon anledning, så går det bra att avstå.
Deponerad köpesumma återbetalas i detta fall till fullo.

Hämtning

På grund av att dessa bilar säljs för ett dödsbo kan de endast besiktigas och hämtas på följande datum och tider:
Torsdag 23/6 kl 12-17
Torsdag 7/7 kl 12-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG