Visa alla bilder

Mercedes-Benz 220 S W180 — 1958

Mycket fint exemplar i orenoverat originalskick. Ingen rost. Inredning i toppskick. Låg körsträcka, endast 13800 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt fin kaross, lack och inredning. En pärla. Ej startad, motorn går runt men tänder inte. Godkänd på Bilprovningen. Ej körd de senaste åren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
183 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14994
MJÖLBY
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt fin kaross, lack och inredning. En pärla. Ej startad, motorn går runt men tänder inte. Godkänd på Bilprovningen. Ej körd de senaste åren."

Beskrivning

Bilen säljs för dödsboet efter en bilsamlare i Östergötland. Svensksåld bil i mycket fint skick med samma ägare sedan 2005. Godkänd på bilprovningen för alltid, sedan 2016. Inga synliga rostangrepp, fin lack som kan behöva en polering. Bra krom och glas. Fina detaljer. Mycket fin inredning och instrumentbräda. Nya däck. Ordentligt Tectylbehandlad i hålrum och undertill. Behöver startservice och nytt batteri.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1958-01-01 
 • Avläst mätarställning
  38499 km 
 • Regnr
  COR 810 
 • Chassinummer
  180010N8516273 
 • Kw / hk
  90 / 120 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Velour 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Godkänd på bilprovningen 2016 och sedan knappt körd efter dess. Vi har försökt provstarta med ett externt batteri. Motorn tände till och stannade sedan. Motorn går runt men tänder inte. Behöver nytt batteri och startservice, kan vara tändningen eller bränsletillförsel då den stått i sex år.

 • Skick interiör:

  Inredning i toppskick. Mycket fin plyschklädsel på säten som kan vara omklätt i originalutförande, eller så är det originaltyget. Svårt att avgöra. Fina dörrsidor och innertak. Original mattor och dörrsidor i fint skick, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin kaross med äldre omlack som klarat sig mycket bra. Lite bättringar finns på trösklar. Några blåsor på motorhuv. Orenoverat motorrum, inredning och bagage.

 • Skick helhet:

  Mycket fint orenoverat originalskick, men med en äldre omlack. Det syns att bilen stått i bra garage och ej gått särskilt långt (13800 mil). Fin MB-modell som borde vara lätt att få ut på vägarna igen. Godkänd på bilprovningen för alltid.

Fakta om modellen

W180, Mercedes så kallade Pontonmodeller byggdes mellan 1954 till 1959. 220S utförndet var lyxmodellen med sexcylinders motor och längre front (för att rymma den större motorn) och längre bakdörrar för bättre komfort i baksätet. Bagage och förarutrymme var de samma som på den enklare fyrcylindriga 180-modellen.

Lagerort och visningsinfo

OBS! TYVÄRR INGEN VISNING FÖRE AUKTIONEN:
Bilen säljs för ett dödsbo där vi av olika anledningar inte kan släppa in någon i garaget.
Vinnande budgivare får därför besiktiga bilen i lugn och ro, efter auktionen, när vi tagit ut bilen ur garaget.
Vill då, (efter besiktning av bilen), den vinnande budgivaren inte fullfölja köpet, av någon anledning, så går det bra att avstå.
Deponerad köpesumma återbetalas i detta fall till fullo.

Hämtning

På grund av att dessa bilar säljs för ett dödsbo kan de endast besiktigas och hämtas på följande datum och tider:
Torsdag 23/6 kl 12-17
Torsdag 7/7 kl 12-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG