Visa alla bilder

Mercedes-Benz 180 1.9 — 1960

Svensk historik och ägd av samma familj sedan 1976, med en äldre karossrenovering och i ett fint skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En på folkmuns-svenska fin och bra Bull-Merca."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14868
LINDEFALLET
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En på folkmuns-svenska fin och bra Bull-Merca."

Beskrivning

Den nuvarande ägarens pappa köpte bilen 1976, den har haft fyra ägare, varav en var återförsäljare. Karossen renoverades och lackerades i början av åttiotalet, enligt uppgift och även enligt ett kvitto på nya gummimattor inköpta 1984. Bilens är synbart rostfri och har några tecken på gamla och bra plåtjobb i golven. Lack och krom är i gott skick med bara några mindre repor och märken. Gamla och snygga hand- och serviceböcker och även en hel del äldre dokumentation. Körsträckan på 69 795 km kan verifieras, och den har inte körts mycket de senaste 40 åren.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-04-06 
 • Avläst mätarställning
  69 795 km 
 • Regnr
  BET274 
 • Chassinummer
  12001010007692 
 • Kw / hk
  57 / 77 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den går bra och känns bra. Motorrummet är rent men med lite oxid, och en oljeservice gjordes nyligen. En koll av bromsarna kan vara bra, även om bilen besiktigades förra året. Kylargardinen är hel och funktionell, fina fälgar och däck. Godkänd och därmed besiktningsbefriad 2021.

 • Skick interiör:

  Originalinredning med snygg instrumentpanel och en tidstypisk Mercedes-funktionell instrumentering. Stolarna är i bra skick, med små slitskador på förarstolens hörn, märken på baksätets kanter och även lite solblekning på förarstolen. Dörrsidorna är hela och en aning slitna, innertaket är fint och äldre, men nyare än bilen, bra gummimattor på golvet.

 • Skick exteriör:

  Lacken fräschör har hållit sig mycket bra, med fina kromdetaljer och ingen märkbar rost eller skada. Undertill känns plåten rejäl med undantag för en liten skada på förarsidans tröskel (bild) och lite rost i värmekanalen. En modernare rostskyddsbehandling kunde vara en fin preventiv åtgärd för bilen. Bra fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  Klassisk och funktionell besiktningsbefriad sommar-Mercedes i skönt användarvänligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-07-20
Ursprungsbesiktning: 1960-04-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1960-04-06
Senast godkända besiktning: 2021-08-04
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lindefallet

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG