Visa alla bilder
Visa film

Hudson Hornet Sedan 5.0 — 1953

Hudson limpa - varsamt renoverad med mycket av originalkänslan kvar.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Användarvänligt och angenämt bruksskick"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
152 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14973
KARLSBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Användarvänligt och angenämt bruksskick"

Beskrivning

Importerad 2019 från Pennsylvania. Bilens tidigare historik är inte känd men den har varit renoverad någon gång. Men inte helt - mycket av bilens originaldelar har behållts. Bedöms vara en äldre renovering som sedan hållits i skick. Var inne på bilprovningens veteranbilskontroll i våras och passerade galant. Utrustad med bland annat original radio (kostade 100 dollar extra ny!) Hudson Weather control ventilation.
308" rak sexa med dual range Hydramatic automat. 6 volt likströms elsystem.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  2019-02-27 
 • Avläst mätarställning
  76621 miles 
 • Kw / hk
  108 / 147 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Sidventilsmotorn är mjuk och tyst i gången, lådan - Dual range Hydramatic som Hudson köpte in från GM - växlar mjukt och ljudlöst. 6 volt likström originalsystem har behållits. En del av kablarna utbytta mot modernare dito istället för originalets tygomspunna. På det hela taget orörd i sin helhet. Nyare tändspole monterad och det finns en slags 'startshjälpknapp' eftermonterad i motorrummet som tydligen skall gå till en elektrisk bensinpump någonstans. Nya däck på bilen.

 • Skick interiör:

  På insidan är det mesta bevarat originalskick med lagom patina. Sofforna är omklädda i inte helt korrekt men tidstypiskt mönstrad klädsel. Dörrsidor, innertak, instrument, reglage med mera är bilens originaldetaljer. Dörrsidorna kan behöva en renovering för att bli lika fint som resten. Innertaket helt men med lite åldersfläckar. Matta kan vara original eller utbytt mot originalliknande någon gång.
  Den har ett finurligt system för att vinkla solskydden på olika sätt. Mellan dem finns ett vred - där vrider man upp antennen som i viloläge ligger längs mittstolpen på vindrutan.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin bil omlackad en gång i tiden i Meadow green iridicent metallic som även verkar varit den ursprungliga kulören. Krom och lister i mycket gott skick. Nedre lister längs tröskeln är dock lite buliga men inte anfrätta och stör inte helhetsintrycket nämnvärt. Lite rost finns på bakpartiets list i området runt nummerplåten, troligen resultat av slarvig omkromning en gång i tiden. Lacken skiljer lite i nyans på dörrar och baklucka. Några blåsor har uppstått i ena hörnet av motorhuven annars lacken slät och fin. Det finns en del rost i golv på grund av mattor och isolering dragit åt sig fukt. Men det rör sig om ytlig rost så det finns inga hål i det. Bagagerum fint med reservhjul och original domkraft på plats. Mattan inte original. Det hänger en kabel där som leder till ett eftermonterat bromsljus.
  Ser hel och fin ut undertill. Då bilen varit renoverad för troligen ganska länge sen är det svårt se vad som varit åtgärdat då och inte. Men chassi och fjädring ger en behaglig färd.

 • Skick helhet:

  I ett lagom skick där originalkänslan till stor del finns kvar. Mysig och ombonad inuti och mekaniskt mycket bra.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-03-26
Ursprungsbesiktning: 2019-02-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-02-27
Senast godkända besiktning: 2019-02-28
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Karlsborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG