Visa alla bilder

Ford Taunus 20M TS V6 — 1966

En Taunus med den ovanliga kombinationen tvådörrarskaross, V6-motor, TS och rostfri. Dags att väcka den ur sin törnrosasömn.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Intakt och närmast orörd originalbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
25 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14899
VÄRINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Taunus 20M TS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Intakt och närmast orörd originalbil."

Beskrivning

Taunus 20M TS V6 registrerad den 26:e juli 1966 med dragkrok. Har enligt uppgift bara rullat drygt 12000 mil när den ställdes undan på 1990-talet. Sista besiktning gjordes 1998. Miltalet kan mycket väl stämma då bilen verkar ganska osliten utöver sin patina den dragit på sig under stilleståndet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-07-26 
 • Avläst mätarställning
  22719 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  På den tekniska sidan är det svårt att avgöra sakernas kondition. Men det förefaller vara väl bevarat och oskruvat men behöver ses över i det mesta. Motorrumet är fint och i princip allt är intakt original. Ej startad, troligen behövs inget annat än standardförfarande vid uppstart bil som stått länge.

 • Skick interiör:

  Mycket fin för sin ålder med närmast helt intakt originalklädsel. Passagerarsätets ryggstöd har en avvikande kulör i textilen och varför det är så vet vi inte. Innertak helt fint och fläckfritt. Färg är helt intakt på både instrumentpanel, rattstång och dess kåpa vilket är ovanligt. Lika ovanligt är att instrumentklustret är helt intakt. Ytskiktet är mycket skört på dessa och brukar både nötas och flagna lätt. Ratten har lite normal nötning men sprickfri. Dörrsidor hela och lite åldrade.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin i kaross, några småbucklor finns men inget allvarligare än så. Den rost som finns begränsar sig till lite ytrost i nedre delar av skärmkanter. Karossen bär inga spår av några lagningar och har alltså hållt sig helt rostfri under alla år. Lacken original och bättrad lite här och var. Alla lister och kapslar finns. Kofångare hela fina och lagom patinerade med åldern. Bär inga synliga spår av några häftigare närkontakter. Grillen är ömtålig på den här modellen och har några småskador, men inget som är utmärkande och som inte går att rikta till. Av allt att döma har bilen förvarats torrt och bra under merparten av sin törnrosasömn.

 • Skick helhet:

  Det här är ett förvånansvärt fint exemplar av Taunus från den här tiden. Extra fint och ovanligt med V6 TS - och rostfritt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1999-03-02
Ursprungsbesiktning: 1966-07-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-07-26
Senast godkända besiktning: 1998-08-14
Besiktigad tom: 2000-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Väringe

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG