Visa alla bilder

Dodge Weapons Carrier — 1942

En militärklassiker i originalskick som håller för tuffa tag.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En stöddig bit som får en att tänka på filmer som Kellys Hjältar och Mash. Ett rejält nytto- och arbetsfordon som utstrålar kraft. Dess i stora delar orörda men använda skick, ger en nostalgikick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14978
VÄSTERÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dodge Weapons Carrier?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En stöddig bit som får en att tänka på filmer som Kellys Hjältar och Mash. Ett rejält nytto- och arbetsfordon som utstrålar kraft. Dess i stora delar orörda men använda skick, ger en nostalgikick."

Beskrivning

Ett klassiskt militärfordon i den lite större divisionen. Utrustad med en "skottsäker" sidventilsexa om 99hkr. Fyrhjulsdrift, vinsch och många andra militärattribut gör att detta är ett militärhistoriskt intressant fordon.

Troligen kom den över till Europa i samband med Andra Världskriget. Till Sverige kom den 1948. Dess "förhistorik i Sverige" är dunkel men i mitten av 80-talet förvärvades den av en privatperson och bilsamlare. Därefter kom den att ägas av Flygexpo i Västerås och Leif Jaråker , bl.a. känd för sin J 26 Mustang "Gul Kalle".

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1942/1942 
 • Första registreringsdatum
  1948-10-27 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  73 / 99 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Kanvas 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går bra, motorn är "sotad" för ett antal år sedan, sparsamt körd sedan dess. En driftsäker vagn men en genomgång och service av det mekaniska rekommenderas.

 • Skick interiör:

  I ett tidstypiskt och patinerat skick. Det är en öppen bil och av naturliga skäl, har år och väder påverkat det vi ser.

 • Skick exteriör:

  I ett tidstypiskt och patinerat skick.

 • Skick helhet:

  En råstark vagn som har använts för att dra flygplan och andra nyttotransporter inom flygfältet. Idag i ett komplett och patinerat militärhistoriskt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1990-08-13 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1948-10-27 (regbes) (Ombes:19790523)
Datum i trafik första gången: 1948-10-27
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Dodge WC var en serie av militärtruckar som tillverkades av Dodge/Fargo 1940-45. Dess tillförlitlighet medförde att de kom att användas i åratal efter det. Dessa sk. 1/2 tons och 3/4 tons 4x4 vagnar och 1 1/2 ton 6x6 vagnar (dubbelboogie bak) kom att tillverkas i närmare 400.000 enheter, det i en mängd olika karossvarianter för olika militära ändamål.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Västerås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG