Visa alla bilder
Visa film

Cobra replica Ford 351 W — 2012

Snygg, genomförd och välbyggd Cobra med mycket ambition och medvetande. Säljs för ett dödsbo.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rå, men sofistikerad känsla i ett bygge många drömmer om. Här i ett färdigt och exklusivt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
461 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14965
SUNDSVALL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Cobra replica?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rå, men sofistikerad känsla i ett bygge många drömmer om. Här i ett färdigt och exklusivt skick."

Beskrivning

Bilen säljs för ett dödsbo. Enligt ägarens vän spenderade ägaren mycket tid och pengar på projektet, höll sig diskret och berättade inte så mycket för sina vänner. Men baserat på pärmen med alla kvitton och specifikationer från USA och England är det en betydande summa nedlagd i bilen. Vid ett tillfälle dryftade vi bilens specifikationer och värde med en av medlemmarna i Sveriges Cobra Club och det här exemplaret anses vara ett exklusivt bygge med en hög standard. Skinnsäten, tjocka mattor, instrumentpanel i trä med Smith instrument, Ford 351 Windsor motor, femväxlad Tremek växellåda och en Jaguar XJS bakaxel och bromsar, bland annat. I pärmen finns allt för den som vill läsa in sig ordentligt, att återge allt här blir för mycket. En eventuell budvinnare får hjälp av ägarens kompis med allt han kan och att ta fram alla delar, tillbehör och dokumentation.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2012/2012 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  1368 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har bara rullat 1 368 km sedan den blev klar, och det får anses vara en bra shake-down. Allt känns väl sammansatt och med en ny känsla.

 • Skick interiör:

  En nybonad interiör utan skador eller slitage. Men en person på 185 cm får lite problem med benutrymmet, pedalstället sitter nära och knäna slår i vid gaslyft och kopplingsrörelse.

 • Skick exteriör:

  Lack och krom i vackert och kvalitativt skick, däck och fälg likaså.

 • Skick helhet:

  En vällbyggd Cobra replica med all potential för vidare utveckling om man vill mer eller bara en njutning av en färdig bil, redo för äventyr.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sundsvall

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG