Visa alla bilder

Chevrolet Corvette C5 5.7 V8 — 1998

Snygg C5 i Europa-specifikation i ett mycket välvårdat skick och med en dokumenterad körsträcka på 9 481 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt omhändertagen sedan ny, trevlig specifikation och ett rätt samlarexemplar för en C5-entusiasten"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
185 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14956
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
200 - 225 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt omhändertagen sedan ny, trevlig specifikation och ett rätt samlarexemplar för en C5-entusiasten"

Beskrivning

Den importerades till Sverige 2003 från Tyskland som en enägarbil med knappt 2 300 mil på mätaren. Körsträckan kan verifieras i serviceboken och i äldre dokumentation. Den nuvarande ägaren har kört bilen sparsamt under sommarmånaderna och alltid haft den i varmgarage sedan han tog över vårdnaden 2018. Den förra ägaren uppdaterade och begåvade bilen med ett nytt rostfritt Borla avgassystem, en annan mittkonsoll med plats för en modern smartphone GPS och xenonljus. Alla originaldelar finns kvar. Bilen är körklar och besiktigades senast 2021-08-23.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  2003-04-29 
 • Avläst mätarställning
  94 820 km 
 • Regnr
  TSE076 
 • Chassinummer
  1G1YY22GOW5110522 
 • Kw / hk
  253 / 344 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Felfri och skön körkänsla i motor och låda, inga varningslampor eller pixelfel i displayerna. Fullt ifylld servicebok och alla besiktningsprotokoll. Fälgar och däck i ett mycket bra skick.

 • Skick interiör:

  Exemplarisk och snygg inredning utan tecken på slitage, skinnet är mjukt och vackert. All elektrisk utrustning fungerar felfritt. Nyare ljudanläggning med Bose högtalare, de äldre delarna finns kvar.

 • Skick exteriör:

  Fin och snygg lack i nyskick med några små stenskott, och inga skador eller märken förutom en liten svårupptäckt blåsa på bakre stötfångaren.

 • Skick helhet:

  En prydligt vårdad Corvette med fin dokumentation, historik och... en tydlig ljudkuliss.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-05-27
Ursprungsbesiktning: 2003-04-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2003-05-08
Senast godkända besiktning: 2021-08-23
Besiktigad tom: 2022-10-31
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Ägarens kommentar

Corvette C5, 1998, Coupé med avtagbart tak, Targa Bilen är i mycket fint skick 9480 mil De senaste tre och ett halvt åren har den förvarats i uppvärmt garage och endast tagits utför kortare provkörningar. Ägd sedan 2017. 5.7 L V8, 350 hk, 475 Nm Manuell 6 växlar 280 km/t, 0-100 4,7 s Fälgar 19" x 9,5" fram, 20"x 10,5" bak Extra glastak medföljer, några kantsprickor vilket tyvärr är standard Borla rostfritt avgassystem Centerkonsolen är utbytt till modern variant med FM-radio, MP3 spelare, GPS, WiFi till smartphone, USB-uttag . Originalkonsolen medföljer Kapell, heltäckande Mycket fräsch och välvårdad Corvette 98, Europamodell. Lite modifierad med Borla avgassystem med mulligt ljud. Effektluftfilter. Klarglas för parkering och blinkers som nu är varselljus. Xenon dimljus. Lackbehandlad. Bakdelen är modifierad där dimbakljusen är borttagna. En extra targalucka i glas medföljer, den har några typiska krackeleringar i kanterna. Panelen är bytt för att få plats med stereo med bildskärm som är en Android läsplatta. Kan köra alla Android appar typ GPS och annat. Musik lagras i den. Bluetooth för handsfree telefoni och kan hämta Wi-Fi från din telefon för internetuppkoppling.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG