Visa alla bilder
Visa film

BMW 325i Cabriolet (E30) — 1989

Eftertraktad modell och bästa motorn. Bara körd 14700 mil. Nu framtagen efter längre stillestånd. Ovanligt bra skick.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Nybesiktigad pärla som sjunger gott i motorn vid gaspådrag. Inget tekniskt som behöver åtgärdas mer än en teknisk service. Fin kaross och inredning med original sportstolar i skinn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14932
OLOFSTRÖM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 140 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Nybesiktigad pärla som sjunger gott i motorn vid gaspådrag. Inget tekniskt som behöver åtgärdas mer än en teknisk service. Fin kaross och inredning med original sportstolar i skinn."

Beskrivning

Denna bil importerades till Sverige 1995, från Tyskland, när den gått cirka 12.000 mil. Sedan har den haft fyra brukare i södra Sverige som sammanlagt kört 2500 sommarmil här. Senaste ägaren sedan 2016 har bara kört 80 mil. Bilen har stått i garage och är ovanligt välhållen och fräsch, tack vare detta.
Det följer med omfattande dokumentation från Tyskland, så vi bedömer att mätarställningen är korrekt. Bilen är ovanligt hel och fin både på insidan och utsidan och går fint i motor och växellåda. Vi har kört till Bilprovningen och bilen är nu godkänd utan anmärkning. Det vi kan anmärka på är lite obalans i däcken, då den stått still i varmgarage i sex år.
lacken är fin, (till stora delar original) och inredningen likaså. Behöver dock en rekond både på in- och utsidan för att bli tip-topp igen.
Stötfångarna är omlackade vilket var vanligt när bilen var relativt ny, då denna modell kom med lackade stötfångare året efter.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1995-09-05 
 • Avläst mätarställning
  146 800 km 
 • Regnr
  PZO503 
 • Chassinummer
  BB110103442708 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nybesiktigad efter flera år i värmegarage. Lite obalans/plattor i däcken då de stått still på samma ställe, annars inget att anmärka på. Mycket dokumentation från Tyskland där den rullat fram till 1995 innan den kom till Sverige.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning som med lite rengöring och puts kommer att se ut som nära ny igen.

 • Skick exteriör:

  Välhållen bil med bra glans på lacken. Det ingår även en hardtop med glaslucka till bilen. Denna är också i gott skick

  Fin sufflett som vi bedömer är bytt någon gång, då den är i så fint skick.

 • Skick helhet:

  Hela bilen ger ett välvårdat och gott intryck. Välbevarad originalbil som endast behöver en teknisk service/teknisk kontroll då den stått still i flera år. Härefter är den klar att användas regelbundet igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-10-31
Ursprungsbesiktning: 1995-08-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1995-09-05
Senast godkända besiktning: 2016-08-02
Besiktigad tom: 2017-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Andra generationens 3-serie (E30) tillverkades från 1982 till 1994. 1986 kom den eftertraktade cabrioletmodellen, utan störtbåge som snabbt blev en storsäljare. E30 serien var ett stort framsteg i komfort, utrustning, kvalitét och väghållning. De betraktas idag som de mest körglada och sportiga BMW-klassikermodeller, då de är förhållandevis lätta och har bra prestanda och viktfördelning, samtidigt som de är bakhjulsdrivna. Mycket trevliga klassiker alltså.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG