Visa alla bilder
Visa film

BMW 320i Cabriolet E36 — 1997

Trevlig välvårdad cabriolet med originallack och bara körd 7900 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin på både ut- och insidan. Sufflett-mekanismen baktill behöver justeras och skav på en skärmkant är det vi hittat som anmärkning(se bild)."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
79 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15058
LOMMA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 125 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin på både ut- och insidan. Sufflett-mekanismen baktill behöver justeras och skav på en skärmkant är det vi hittat som anmärkning(se bild)."

Beskrivning

Klassisk modell från BMW i öppet utförande, med 2 liters sexcylindrig motor.
Importerad 2006 till Sverige, till Gotland. Såld 2015 till södra Sverige och nuvarande ägaren fru har haft den som sommarbil sedan 2016. Endast 2 brukare i Sverige. Enligt mätarställningen har bilen gått 7900 mil, varav knappt 800 sommarmil avverkats i Sverige. Mätarställningen från utlandet kan till viss del verifieras med de handlingar som medföljer. Det borde också stämma med tanke på det fina skicket.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1997-01-01 
 • Avläst mätarställning
  78960 km 
 • Regnr
  XYP774 
 • Chassinummer
  WBABJ31080ER11019 
 • Kw / hk
       / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Blåmet 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med rak sexcylindrig tvåliters motor på 150hk, samt 5-växlad manuell låda.

 • Skick interiör:

  Sportstolar i beige helskinn. Lätt nedsmutsat skinn på förarstolen, men inga skador i lädret. En professionell rekond och insmörjning av skinnet kommer att ge stolarna den rätta lystern. Utrustad med klassisk CD-spelare från JVC.
  Vid nedfällning av suffletten så behöver luckan som den skall gå ner i lyftas för hand. Detta funkar fint men skall egentligen vara vara elektriskt.
  Innertyget på suffletten saknas, ej iögonfallande.

 • Skick exteriör:

  Snygg färgmatchning mellan kaross och sufflett Finns en lackskada/skav vid bakre skärmkant. Bilen har några mindre repor som kanske går att polera bort, även lite färgskav på förardörrens kant och några stenskott vid fronten Inget iögonfallande. Suffletten ser normal och fin ut. Se bilder. Utrustad med M-sport-aluminiumfälgar som ger bilen rätt stringens.

 • Skick helhet:

  Välvårdat originalbil med fin lack och inredning. En läderrengöring och utvändig polering så blir bilen en pärla. Fint exemplar och låg mätarställning gör den till en bra samlarbil.

Fakta om modellen

BMW 3-serien tillhör segmentet executive cars och har tillverkats av den tyska biltillverkaren BMW sedan 1975 och man är nu uppe på den sjunde generationen av 3-serien. Generation tre av BMW 3-serien kallas E36 och började säljas hösten 1990 och tillverkades fram till år 2000. Samtliga sexcylindriga motorer hade dubbla överliggande kamaxlar, och 1993 introducerades variabel ventilstyrning (VANOS) på dessa. De fyrcylindriga varianterna hade enkel remdriven kamaxel på 316i och 318i fram till 1994 då de fick kedjedriven kamaxel. Något som den med dubbla överliggande kamaxlar utrustade 318is hade redan från modellseriens introduktion. Bilen hade även en ny typ av multilänkad hjulupphängning som liknande den i BMW Z1. E36 var också den första 3-serien som var tillgänglig med en 6-växlad manuell växellåda (i 1996 års M3), en 5-växlad automatisk växellåda och en fyrcylindrig dieselmotor. BMW 3-serie generation E36 fanns utöver Compact-versionen i karossversionerna sedan, coupé, kombi (Touring) och cabriolet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lomma

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ricky Rasenius
Kastanjevägen 24
Lomma
+46 702-892251
email; RICKY@L2F.SE

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG