Visa alla bilder

BMW 320i Cabriolet (E30) — 1990

Mycket fin E30 Cabriolet med sportinredning. Nybesiktigad utan anmärkning.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin kaross och inredning. Mycket välvårdad. Startar lätt och mycket fin att köra. Pigg motor och lättväxlad. Inga anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
93 011SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14860
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 320i Cabriolet (E30)?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin kaross och inredning. Mycket välvårdad. Startar lätt och mycket fin att köra. Pigg motor och lättväxlad. Inga anmärkningar."

Beskrivning

En bil som rullat i Tyskland fram till 2004 (med dokumentation). Stått avställd sedan 2014 i ett varmgarage men nu plockats fram och besiktigats. Vi bedömer att mätarställningen på 18.300 mil är korrekt. Bilen känns stabil och tajt att köra och kaross eller inredning ser inte slitet ut. Lacken i toppskick. Säljs efter att den stått still i många år pga åldersskäl. Kan behöva en service, pga långt stillestånd.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  2004-09-02 
 • Avläst mätarställning
  183000 km 
 • Kw / hk
  95 / 129 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Mörkgrönmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Uppstartad av mekaniker, och besiktigad efter några år i värmegarage. Allt fungerar som det skall. Lite obalans i däcken runt 90-100 km/h, förmodligen då de stått på samma ställe i många år.

 • Skick interiör:

  En äldre mindre lagning i en söm i ryggstödet i baksätet kan behövas åtgärdas. För övrigt är bilen ovanligt hel och fin för sin ålder.

 • Skick exteriör:

  Bilen har blivit omlackad för många år sedan men är forfarande riktigt fin, helt utan antydan till rostangrepp. Någon form av lackbehandling /lackkonservering är gjord för den utstrålar mycket hög glans. Cabtyget ser bra ut, är troligtvis original, men det finns något litet hål i kanten av tyget där ställningen legat/skavt emot (se bild).

 • Skick helhet:

  Fint helhetsintryck, mycket snygg och fräsch bil i alla detaljer, även i motorrum och bagage. Fin dokumentation från tiden innan den kom till Sverige. Verkar aldrig ha varit skadad. Behöver en service då den varit avställd några år, samt lite puts och omvårdnad av skinninredningen. Då blir denna bil i toppskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2014-08-31
Ursprungsbesiktning: 2004-08-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-09-02
Senast godkända besiktning: 2014-03-14
Besiktigad tom: 2014-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Jämfört med tidigare modeller var E30 ett stort framsteg i komfort, utrustning och väghållning. Lilla sexan på två liter och 130 hk och är mycket fin att köra.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG