Visa alla bilder
Visa film

BMW 316i Baur TC Cabriolet E30 — 1989

BMW modell för samlare och livsnjutare. Mycket fint skick, inga anmärkningar.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En speciell BMW modell som har sina fördelar. Här i ovanligt välhållet skick. Inga skador, ingen rost. Helt original."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
93 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15053
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 11 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"En speciell BMW modell som har sina fördelar. Här i ovanligt välhållet skick. Inga skador, ingen rost. Helt original."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige år 2000 med en familj från Tyskland, som flyttade hit och hade denna som andrabil. De hade den till 2007, och körde sammanlagt 12000mil. Sedan har den haft tre ägare i Sverige, som alla använt den som sommarbil. Bilen har stått i garage hela sitt liv och aldrig varit vinterkörd. Detta är förklaringen till att den klarat sig så bra. Originallack runtom och inga skador eller rostangrepp. Lika hel och fin på insidan och i motorrummet.
316-modellen hade vid denna tid samma motor som 318, på 100 hk, vilket gör bilen förvånansvärt pigg, då den bara väger 1000kg, trots avtagbart tak.
Baur cabriolet modellen är särskilt intressant som samlarbil. Modellen tillverkades hos karosserifirman Baur i Stuttgart och såldes genom BMW handlarna, parallellt med BMW:s egna E30-cab modeller. Baur tog fram ett koncept för BMW med en speciell cab konstruktion, som de fick patent på. namnet TC står för "Top-Cabrio". Bilen har en targabåge och avlyftbart targatak (som du sticker in på en hylla i bagagerummet) och sedan nerfällbar bakruta. På detta sätt får du en betydligt säkrare bil samtidigt som du har nästan full cab-känsla inuti bilen. Utifrån ser bilen mer ut som en coupémodell. Första versionen togs fram för den viktiga USA-marknaden på slutet av 1960-talet, samtidigt som Porsche utvecklade sitt Targa-tak, (också i Stuttgart). Det skulle nämligen komma regler i USA om förbud mot helt öpna bilar i vissa stater, av säkerhetskäl. Sådana regler kom dock inte, så Porsche visade sin helt öppna cab 1993 och BMW:s kom 1987. Baur-cabben forstatte dock att vara eftertraktad då den var tystare (mindre vindbrus), säkrare och med praktisk (då den kunde fästa takräcke mm). Idag en eftertraktad modell bland BMW-entusiaster och samlare.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  2000-08-30 
 • Avläst mätarställning
  176270 km 
 • Regnr
  RSD247 
 • Chassinummer
  WBAAB110103469922 
 • Kw / hk
  82 / 100 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Alpinvit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad och fin att köra. Känns lätt och pigg. Mycket körglädje.

 • Skick interiör:

  Hel och fin i alla detaljer.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin kaross. Det syns att bilen stått garage och ej körts på vintern

 • Skick helhet:

  Letar du efter en speciell BMW, med intressant modell-historia och skön cab-känsla och samtidigt körglädje så är detta rätt exemplar. Mycket välvårdad och fin bil.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG