Visa alla bilder
Visa film

Audi 100 L5E 2.0 — 1977

Den första årsmodellen med 5-cylindrig motor här i ett fint originalutförande.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna modell är en spännande del av Audis utveckling."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
19 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14915
STORVRETA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
45 - 65 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna modell är en spännande del av Audis utveckling."

Beskrivning

Bilen har använts av två brukare. Sommaren 1977 inköptes Audin för att ersätta en mer tungstyrd och äldre bil. Audin var åtminstone en aning lättare att ratta på sommarvägarna i Hälsingland och användes under åren 1977 till 1994 fram och tillbaka mellan Järvsö och sommarstugan vid Dellens strand.
Under vintrarna var bilen undanställd i garage och kördes aldrig i vinterväglag och dessutom mycket sällan i regnväder.
Nuvarande ägare övertog bilen 1994.
Audin har stått vinteruppställd på en torr loge, under ett ventilerande skyddstäcke och med torrbollar i kupén. Traktens katter har hållit eventuella möss borta varför inredning och elkablar är i bästa skick.
Service har utförts regelbundet av brukaren och den har använts varsamt under somrarna, men allteftersom tiden gick vågade ägaren till slut inte starta bilen innan kamremmen blev bytt, vilket gjordes 2020.( Intyg finns). Vattenpumpen byttes samtidigt.
Allt fungerar i bilen förutom vägmätaren och bensinmätaren som under det senaste året slutat fungera. Vindrutan är nu utbytt så det "mjölkiga" som syns i bilderna är numera historia. Audin är besiktigad 2022 utan anmärkning.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-06-15 
 • Avläst mätarställning
  58090 km 
 • Regnr
  ELF419 
 • Chassinummer
  4372059303 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Höger bakdörr går ej att öppna men det verkar vara ett lättare fel att åtgärda för den händige. Tank-, och odomätaren fungerar inte.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket bra skick. Tvåfärgad textilinredning i tidstypiskt brun och orange.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett bra bruksskick. Det finns spackelblåsor på en dörr och baklucka, se bilder. Några små skrapmärken i lacken. List på baklucka har lossnat lite, se bild.

 • Skick helhet:

  En Audi med få ägare i ett bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-03-31
Ursprungsbesiktning: 1977-03-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1977-06-15
Senast godkända besiktning: 2022-05-09
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

1976 kom en denna Audi-modell som gick under betäckningen Audi 100 som bland annat erbjöd 5-cylindrig motor (även 4-cylindriga motorer och diesel fanns). Modellen blev en stor framgång för Audi. Den tekniska uppbyggnaden liknade den tidigare modellen med längsplacerad motor och framhjulsdrift. Modellen fanns som sedan och Avant.
Avantmodellen var av typ halvkombi och såldes aldrig i Sverige men några få exemplar importerades till Sverige av privatpersoner. De dyraste modellerna fick den nya femcylindriga motorn på 2.1 liter och 136 Hk. På samma kaross byggdes också Audi 200-modellerna med toppvarianten 5T som utrustades med en femcylindrig turbomotor på 170 Hk.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Storvreta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG