Visa alla bilder

Alfa Romeo Alfetta Berlina 2,0 — 1978

Rolig tvåliters Alfetta i ett väldigt bra grundskick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rolig sjuttiotalare i ett plåtmässigt bra grundskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14928
HELSINGBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rolig sjuttiotalare i ett plåtmässigt bra grundskick."

Beskrivning

Den importerades av Autoropa i november 1977, köptes av den nuvarande ägarens dödsbo och hade en ägarsejour hos dennes svåger innan den hittade hem igen. Ägaren skötte all service själv. Mätarställningen är drygt 7 000 mil och sannolikheten är ganska stor för den faktiskt inte har rullat mer. Det ringa slitaget på ratten och den övriga inredningen talar för det. Sedan 2011 har bilen mest stått och har bara gått drygt 500 mil sedan dess. Den besiktigades UA alldeles nyligen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1977-11-18 
 • Avläst mätarställning
  72 851 km 
 • Kw / hk
  90 / 122 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn känns och låter fint på känt Alfa-manér. Den svettas lite olja i fram- och bakkant. Bilen fick nyligen bytt bromsok bak och ett nytt hjullager höger bak. Fina oskadade original aluminiumfälgar med bra däck.

 • Skick interiör:

  Välutrustad med en svart skinnklädsel som skulle må bra av en översyn med lite smörj och infärgning. Fräscht intryck överlag med ett bra innertak.

 • Skick exteriör:

  Delvis omlackerad med nyansvariationer och typiskt röda pigmentbortfall. Men plåten är överraskande bra och bilen fick en positiv uppmärksamhet vid senaste besiktningen. Skyporten från åttiotalet kan ha en charm för någon med smak för det decenniet.

 • Skick helhet:

  Bra Alfa att bita i, helhetsintrycket är positivt och för en klövertok med lackeringsmöjligheter är det extra intressant.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2008-05-01
Ursprungsbesiktning: 1977-11-18 (regbes) (Ombes:19830419)
Datum i trafik första gången: 1978-04-04
Senast godkända besiktning: 2022-05-11
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Helsingborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG