Visa alla bilder
Visa film

BMW 325iK M-Paket E30 — 1987

En ikon från 80-talet i ett välbevarat skick i för den tiden het färgkombination. Relativt låga mil om 17.672 mil, varav 1.000 mil de sista 10 åren.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de populära vagnarna från Yuppieeran, som i stora delar är i originalutförande och som har klarat sig bra genom åren. I över 25 år har den varit en entusiastvagn hos en tekniskt intresserad senior i en lugn villaförort. Här har det körts utan mobil och musikmaskin, motorljud och körupplevelse har stått för underhållningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
203 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17238
SOLLENTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 325iK?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de populära vagnarna från Yuppieeran, som i stora delar är i originalutförande och som har klarat sig bra genom åren. I över 25 år har den varit en entusiastvagn hos en tekniskt intresserad senior i en lugn villaförort. Här har det körts utan mobil och musikmaskin, motorljud och körupplevelse har stått för underhållningen."

Beskrivning

Den här vagnen registrerades för trafik i Sverige i mars 1987. Bilen är utrustad med M-paketet Technic 1. Nuvarande ägare tog över i augusti 1997. Den har i hans ägo alltid stått i varmgarage och är inte körd under det mörka halvåret. Han har månat om och vårdat bilen samt i stort sett heller aldrig kört i regn. Pendeltåg till jobbet, bilåka var primärt entusiastkörning. Som maskinkonstruktör, tekniskt intresserad och kunnig har han kontinuerligt servat bilen själv. Han har också chiptrimmat den (Motor Nord, original finns), vilket ger ca 20 hk extra. Tomgångsmotorn är urkopplad, han har valt att ställa in det på vanligt manuellt vis. Han har också installerat en strömbrytare till bensinpumpen som säkerhetsåtgärd. Fälgarna har bytts ut för drygt 25 år sedan, original finns ej kvar.

Medföljer vinterdäck på fälg, som han aldrig har använt. Ålderstigna.

Besiktigad UA den 24 april 2024

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1987/1987 
  • Första registreringsdatum
    1986-12-17 
  • Avläst mätarställning
    176 722 km 
  • Kw / hk
    125 / 170 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Textil-klädsel och mattor 
  • Färg
    Mörkgrå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Startar lätt och gick fint i motor. Ej provkörd på väg, då väderleken övergick i regn. Förefaller som om allt fungerar väl och enligt uppgift inga problem. Ej kontrollerad på lyft undertill men det såg bra ut som kunde synas.

  • Skick interiör:

    Trivsam och sportig inredning med mild brukspatina, stolar och baksäte i hundtandsmönster på sittytor. Litet skav och lagning på förarstolen efter i - och urstigning. Fint innertak och bra textilmattor. Ratt, instrument och reglage i bra skick. Allt förefaller fungera väl.

  • Skick exteriör:

    Förefaller vara original lackering som är i bra skick. Det finns små jäsningar i lacken på takluckan (enligt uppgift sett likadant ut sedan inköp) samt något dörruppslag. I övrigt några små repor och skav på hjulhus och stötfångare. Normalt åldersslitage. Bra fälgar och Michelindäck. Ärjade hjulbultar och navkåpor med Renaultlogotype. Motor- och bagageutrymmen i bra skick för sin ålder. Såväl reservhjul som verktygsfacket med verktyg var urtagna, finns och medföljer.

  • Skick helhet:

    En 325:a med sin klassiska raka sexa var en populär körmaskin men många fick slita hårt och råkade ofta ut för olika stylingexperiment, när ägarna avlöste varandra. Det här är en trevlig vagn, som har levt ett lugnt liv hos en ägare i över 25 år. När en sådan relativt ovanlig möjlighet dyker upp - är det en motorhistoriskt intressant vagn och fin klassiker som erbjuds. Det finns detaljer att åtgärda och en rekonditionering kommer att göra susen. Kanske kör man den i en kavaj med extra axelvaddar och uppkavlade ärmar, för att komma i rätt stämning i en nostalgitripp a´la 80-tal.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-12-15
Ursprungsbesiktning: 1986-12-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1987-03-13
Senast godkända besiktning: 2024-04-24
Besiktigad tom: 2026-04-30
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

När BMW fick fart på verksamheten och resultat med NeuKlasse och de pigga 02 vagnarna och 3-serien under 60- och 70-talen, var det så dags att växla upp ännu ett snäpp på 80-talet. Så i november 1982 introducerades modell E30. Det var fortfarande Väst-Tyskland som gällde och honnörsordet var kvalitet. De tyska premium- och sportbilstillverkarna blev riktmärke för en hel värld och BMW tillhörde toppen, den nya modellen var inget undantag. BMW spottade ur sig två-, fyrdörrarsversioner i allt från lugna pensionärsversioner till rena racingmodeller, för dem med extra axelvadd i kavajen. Det blev också öppna versioner i en Bauer-cab med targabåge och sedan en helcabriolet from sommaren 1985. Två år senare kom en Touring, dvs kombiversion.

År 1991 ersätter den nya modellen E36 modell E30 i sedanutförande. Fast Cabrioletversionen av E30 tillverkas fram till årsmodell 1994.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sollentuna

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-08-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG