Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B18 — 1968

Underbar Amazon med endast 2 ägare i samma familj sedan ny. Fullständigt dokumenterad servicehistorik från första dagen. Exceptionellt välbevarad!

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här fick genast mig att le när den rullade in i vår depot. En så genuin bil som har blivit väl omhändertagen sedan ny. Den fungerar och går väldigt bra. Motor, växellåda och och bromsar i utmärkt skick. Det finns ett mycket svagt knackande ljud bak när man kör över farthinder, men i övrigt fantastisk att köra. Den är besiktningsbefriad och redo att köra hem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
157 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17294
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här fick genast mig att le när den rullade in i vår depot. En så genuin bil som har blivit väl omhändertagen sedan ny. Den fungerar och går väldigt bra. Motor, växellåda och och bromsar i utmärkt skick. Det finns ett mycket svagt knackande ljud bak när man kör över farthinder, men i övrigt fantastisk att köra. Den är besiktningsbefriad och redo att köra hem."

Beskrivning

Levererad ny den 22 december 1967 av Nyström Bil i Jönköping. Den ursprungliga ägaren behöll bilen fram till 1985, då han gick bort och hans dotter tog över ägandet. Anledningen till att bilen säljs nu är att dottern har slutat köra bil.

Mätarställningen är 185 721 km, vilket är 100 % korrekt. Bilen har en av de bäst dokumenterade historier jag har sett. Men när man kör bilen och tittar på interiörens skick, känns det mer som att den har gått 85 721 km. Det är en av de mest genuina bilar jag har sett på många år. För ungefär 15 år sedan reparerades och lackerades den högra bakskärmen efter en parkeringsskada. Detta är den enda dokumenterade skadan på bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1967-12-14 
 • Avläst mätarställning
  85721 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
   

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar omedelbart och går fint. Bromsarna är bra och den är lättkörd, en mycket trevlig bil. Det finns ett litet ljud från bakdelen när man åker över fartgupp annars är den tyst under körning. Den behöver en enkel service innan den brukas då den inte har körts mycket det senaste året.

 • Skick interiör:

  Interiören är i underbart skick. Mattorna, dörrpanelerna och innertak är i utmärkt skick. Instrumentbrädan har en spricka, men det är enkelt att byta. Alla mätare och instrument fungerar, även om bränslemätaren hoppar.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och vid noggrann inspektion förefaller panelerna vara original med fabriksvetspunkterna intakta. Underredet är rent och oskadat. Lacken är fin och ser väldigt bra ut, även om det finns små blåsor runt strålkastarna, höger bakskärm och några mindre fläckar runt bilen. Kromet är blankt, dock finns små repor och oxidation.

 • Skick helhet:

  Den här bilen är ett utmärkt exempel på originalitet och bör bevaras som sådan. De mindre kosmetiska problemen kan enkelt åtgärdas över tid. Med sin rika historia och endast haft två ägare, är det sällsynt att hitta en annan bil som matchar dess charm och autenticitet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1993-07-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1967-12-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-12-14
Senast godkända besiktning: 2018-06-14
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG