Visa alla bilder
Visa film

Volvo 940 SE 2,3 LTT — 1996

Ett tillfälle att köpa youngtimer Volvo 940 LTT med 1 brukare sen ny 1995.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Volvo 940 som haft ett gott hem. Ägaren som köpte bilen ny ägde den fram till 2023. Fungerar lika bra som både bruksbil och samlarfordon. Några utseendemässiga skavanker som bör ses över. Besiktad och körklar. Bara att vrida på nyckeln och köra hem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
43 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17218
KARLSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 940 SE 2,3 LTT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Volvo 940 som haft ett gott hem. Ägaren som köpte bilen ny ägde den fram till 2023. Fungerar lika bra som både bruksbil och samlarfordon. Några utseendemässiga skavanker som bör ses över. Besiktad och körklar. Bara att vrida på nyckeln och köra hem."

Beskrivning

Kajsa Jansson Bil AB levererade Volvon ny i september 1995 till en herr Johannesson. i Karlstad. Han var mycket nöjd med sin bil och skötte om den väl. Han behöll bilen ända till sin bortgång 2023 då änkan övertog bilen. Eftersom hon inte har behov av bil så fick en granne överta bilen. Han tänkte åtgärda de små skavankerna på bilen och spara den som veteranbil. På grund av ändrade omständigheter låter han sälja bilen via Bilwebauctions. I bilregistret står att bilen haft 4 registrerade ägare. Det är familjen Johannesson som brukat bilen och främst då framlidne herr Johannesson. Enligt grannen, tillika nuvarande ägare, har bilen alltid förvarats i garage. Medföljande vinterdäck ser knappt använda ut. I bagageutrymmet medföljer även en bilvårdshink från första ägaren.

Bilen har godkänd besiktning hos bilprovningen fram till 2024-10-31. Om 2 år är youngtimern officiell veteranbil och blir då skattebefriad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1995-09-19 
 • Avläst mätarställning
  21700 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Halvskinn 
 • Färg
  Silvermet 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med Volvos klassiska radfyra på 2.3 liter. Här med lätt-trycks turbo som utvecklar 135 hk samt femväxlad M90 växellåda. Låter normalt i motor och växellåda. Går fint och stadigt efter vägen. Kamremsbyte gjordes i december 2022 vid 21 568 mil. Enda anmärkningen är osäker funktion på air-condition. Den fungerade enligt uppgift 2023, men nu fick vi inte igång den.

 • Skick interiör:

  Här syns hur noggrann ägaren varit. Inredningen i s.k. halvskinn är i fint skick. Finns lite instegs-slitage på förarstolen, där stoppningen också är lite mjuk. Spänsten i ryggstödens tygfickor har försvunnit. Se bilderna.

 • Skick exteriör:

  Fin lackering utan större skador, undantaget höger bakskärm där skärmkanten skrapat i en garagedörr. För övrigt normalt skick med mindre repor och stenskott. Stötfångarens plasthörn har skador. Se bilderna. Vindruta repig med stenskott. Finns lite ytrost på plåten mellan vindrutetorkare och ruta. Inget svårt att åtgärda då denna plåt är löstagbar. Se bild.

 • Skick helhet:

  Välskött youngtimer FInns lite skavmärken runtom. Behöver lackbättring på höger bakskärm för att bli riktigt fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-09-19 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1995-08-02 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1995-09-19
Senast godkända besiktning: 2023-08-25
Besiktigad tom: 2024-10-31
Årsskatt: 2199 SEK
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Karlstad

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG