Visa alla bilder
Visa film

Volvo 1800 ES B20 — 1973

En 1800 ES importerad från USA i ett skick som gör att den kan brukas som den är eller varför inte ha den som ett rullande projekt.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettigt objekt med en positiv potential."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
122 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17220
ÖSTERVÅLA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 1800 ES?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettigt objekt med en positiv potential."

Beskrivning

Nuvarande ägare införskaffade denna Volvo 1800 ES i november 2002. Han har således ägt den i 22 år. Han köpte den av en man i Hultsfred. Bilen är importerad till Sverige i november 2000 från USA. Nuvarande ägare har kört bilen så sparsamt som cirka 700 mil under 22 år vilket motsvarar ungefär 32 mil om året. Volvon kan ses som ett rullande projekt och under ägarens tid har en del saker åtgärdats, bland annat så har slutväxeln renoverats i Köping. Där byttes originalutväxlingen (4,3) till 3,91 med tillhörande diffbroms. Framstolarna har stoppats om och fått ny klädsel och instrumentpanelen har även den fått ny klädsel på ovansidan. Bromssystemet har setts över och har sedermera renoverats. Samtidigt som detta skedde fick bilen ett nytt bromsservo. Volvon fick nya däck 2023. Med bilen medföljer AC-kompressor och tillhörande delar löst, se bild. Nuvarande ägare har använt bilen för att åka till och från bilträffar och en del utflykter i närområdet. Detta kanske förklarar de få körda milen per år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  2000-11-30 
 • Avläst mätarställning
  52015 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilens motor och växellåda låter och fungerar bra. Urtrampningslagret låter vid urkoppling och bör bytas. Oljetempen visar på rött efter en stunds körning. Fotograferingen och besiktningen skedde en mycket varm dag. Ventilen till värmepaketet är trasig och en ny ventil medföljer bilen, se bild.

 • Skick interiör:

  Omklädda och omstoppade framstolar. Instrumentpanelens övre yta har fått ny klädsel. Innertaket är i ett bra skick med något litet hål. I övrigt är interiören i ett något slitet skick, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett mindre bra skick. Krackelerad och bättrad på flera ställen. Viss rost finns och även några rostblåsor, se bilder. Blåsorna finns främst runt strålkastarna. Småbuckliga lister och även karossen har några små bucklor.

 • Skick helhet:

  Den här Volvo 1800 ES är i ett körklart skick. Den kan brukas som den är, efter åtgärdande av påtalade småfel, eller så kan man se bilen som ett rullande projekt där man efterhand renoverar den. Den är ändå tämligen solid i karossen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-09-12
Ursprungsbesiktning: 2000-10-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2000-11-30 (730101)
Senast godkända besiktning: 2022-09-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volvo 1800 ES kom till som ett sätt för Volvo att förlänga livet på 1800-modellen. Den hade trots allt varit med sedan 1961 utan större förändringar. Receptet blev att förändra bilen från baksätet och bakåt i form av en ”shooting brake”, ett engelskt uttryck för en bil anpassad för jakt, oftast med två dörrar. Resultatet blev ett stort och praktiskt bagageutrymme med tillträde genom en baklucka av glas. Både gångjärn och handtag var infattade direkt i glaset vilket gjorde många ägare lite nervösa - men det var en lösning som fungerade alldeles utmärkt.

1800 ES tillverkades bara i två årsmodeller, 1972 och 1983 i totalt 8 077 exemplar. Den lades ner eftersom det skulle kosta för mycket att uppfylla de allt högre säkerhetskraven ställda i USA. Det var där marknaden fanns och cirka 90 procent av ES-modellen exporterades dit.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östervåla

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG