Visa alla bilder
Visa film

Volvo 144 B20 (Högerstyrd) — 1973

En 144 med annorlunda bakgrund.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Körklar bil som är besiktigad för all framtid. Bra utgångsläge för en rullande renovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
14 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17068
STORA HÖGA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 144?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Körklar bil som är besiktigad för all framtid. Bra utgångsläge för en rullande renovering."

Beskrivning

Bilen följde med en engelsman hit 1980 som bosatte sig i Tranås. Så bilen är en flyttgodsimport och såldes ny i England - närmare bestämt i Leamington Spa , Warwickshire. Den har delvis renoverats någon gång då de stötdämparfäste bak och lite annat lagats och den skall fått omlackering runt 1995. Mycket av vad som är gjort finns kvitton och fakturor på samt besiktningsprotokoll. Ganska väl dokumenterad fram till 2001. Praktiskt takräcke medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1980-01-16 
 • Avläst mätarställning
  270456 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går jämnt och fint, bromsar nyligen renoverade med nya ok och nya bromsrör dragna. Utrustning ganska sparsmakad och här saknas den för året nya lampan för påminna om bilbältet. Bränslemätare ur funktion och sidorutor kärvar lite.

 • Skick interiör:

  I stort sett hel men sol och åldersblekt klädsel. några torrpsrickor i sidan på passgerarstolens vinyl och kederlist brusten på några ställen. Innertak mycket fint, solskydd har svullnat. Nedre kåpan på rattstången saknas på bild men finns.

 • Skick exteriör:

  Sund i det mesta strukturella såsom golv, trösklar och liknande. Omlackerad på 90-talet och troligen delvis lackerad någon gång efter det. Innebär att här finns sprutspackelblåsor och en del rost. Slumpvisa blåsor, lite grann nederkant dörrar, värst är partiet runt vindrutan. Bakre avgasrörsfästet har rostat av. Backspegel skiljer höger och vänster. troligen har spegel på vänstersidan inte funnits från början utan monterats efter importen hit.

 • Skick helhet:

  I botten en sund bil som behöver en del kosmetiskt för bli fin. Dess ursprung från Storbritannien är lite kuriosa och finessen är att då det finns en äldre brittisk registrering på den kan den med fördel tas in dit närmast avgiftsfritt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-08-24
Ursprungsbesiktning: 1980-01-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-01-16
Senast godkända besiktning: 2021-09-29
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stora Höga

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG