Visa alla bilder
Visa film

Saab 9-3 Cabriolet 2,0 turbo — 2000

Välvårdad och extra noggrant omhändertagen av en medveten Saab-entusiast de senaste åren, och så även av av de första ägarna, verkar det.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd Saab-klassiker som aldrig är fel, en cabriolet från varumärket är på något sätt alltid rätt i alla sammanhang."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17302
HELSINGBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 9-3 Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd Saab-klassiker som aldrig är fel, en cabriolet från varumärket är på något sätt alltid rätt i alla sammanhang."

Beskrivning

Den levererades till sin första ägare i juli 2000 av SAAB-ANA i Stockholm. Den vandrade vidare till Örebro, ned till Helsingborg, Hyltebruk i Småland och tillbaka till Helsingborg och den nuvarande ägaren. Enligt serviceboken har den hela tiden servats av auktoriserade Saab-verkstäder, förutom den nuvarande ägarens oljebyten de senaste fyra åren som har gjorts med intervaller på ett par hundra mil, och då med Saab/GM original Dexos 2-olja. Majoriteten av den totala körsträckan kördes bilens första 10 aktiva år, de senaste 11 åren har den rullat knappt 3 000 mil. Senaste godkända besiktningen gjordes 2023-09-25.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2000/2000 
 • Första registreringsdatum
  2000-06-20 
 • Avläst mätarställning
  171 692 km 
 • Kw / hk
  136 / 185 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Komplett ifylld servicebok och den nuvarande ägaren har gjort oljeservice med originaldelar varje vår före påställning sedan 2020. Då fick bilen också en ny styrväxelklämma, kupéfilter, tändstift, multirem, uppgraderad vehusventilation och ett Ferrita rostfritt 2,5" avgassystem, allt monterat på en Saab-specialicerad verkstad. Vidare har den nyligen fått nya stötdämpare, fjädrar, skivor och belägg runtom, och sidobackljus inkopplade i främre blinkers.

 • Skick interiör:

  Fin och snygg skinninredning, lite instegsslitage på förarsätets vänstra sidostöd. Den nuvarande ägaren har eftermonterat original mugghållare (den som vecklas ut ur panelen), Aero-ratt och original träinlägg. Bra mattor, dörrsidor och innertak på suffletten.

 • Skick exteriör:

  Snyggt och välvårdat yttre med en fin silver metallic finish och elsuffletten funkar fint. Något litet veck och skav på suffletten. Oskadade original extrautrustningsfälgar med bra däck. Blinkersinsatser för den amrikanska marknaden (original följer med) och för de vindrädda finns det också ett lätt demonterat original vindskydd.

 • Skick helhet:

  Ett särdeles fint vårdat exemplar för framtiden, den här bilen har blivit bortskämd de senaste åren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-05-01
Ursprungsbesiktning: 2000-06-20 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2000-07-03
Senast godkända besiktning: 2023-09-25
Besiktigad tom: 2024-11-30
Årsskatt: 2199 SEK
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Helsingborg

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG