Visa alla bilder
Visa film

Rambler Ambassador Sedan V8 5,0 L — 1970

Mycket ovanlig Rambler i fint skick, rostfri Arizona bil som aldrig körts på vintern sedan den kom till Sverige 1979. Entusiastisk och kunnig ägare har skött den mycket väl.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fantastiskt fint och är stabil på vägen. En välskött originalbil som bär spår av försiktigt brukande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17292
GREVIE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rambler Ambassador Sedan?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fantastiskt fint och är stabil på vägen. En välskött originalbil som bär spår av försiktigt brukande."

Beskrivning

Bilen köptes ny av en svensk som bodde i Arizona USA. När han flyttade hem 1979 så tag han med sig bilen som flyttgods.

Bilen köptes sedan 1980 av nuvarande ägare. Då han drev en välrenomerad bilverkstad på den tiden så har all service skötts noggrant och regelbundet. Bilen har aldrig körts vintertid och har därför klarat sig från rostangrepp och är aldrig svetsad. Den har använts flitigt sommartid till norrlandsresor med husvagn.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  45212 miles 
 • Kw / hk
  154 / 210 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil / Galon 
 • Färg
  Guldmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går mycket bra och växlar mjukt, är alltid regelbundet servad. Växellådan renoverades 2020. Stötdämpare bak utbytta och fram, de bakre ställbara.

 • Skick interiör:

  Inredning i fint skick som har klarat sig bra genom åren. Endast baksätets ryggstöd har några sprickor på ovansidan, tyget är utbytt en gång på samtliga säten men galonen är original. Det har aldrig rökts i bilen men ett paket Rambler cigaretter pryder askfatet.

 • Skick exteriör:

  Ramblern lackerades om i orginalkulör för ett 20-tal år sedan. Lacken är i fint skick och har regelbundet vaxats. Dörrarna på högersidan har nyligen lackats om på grund av en parkeringsskada. Plåten under stötfångaren bak har lite lacksläpp. Kromet på stötfångare och lister är fint. Originalfälgar med bra däck utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  Ett tillfälle att komma över en ovanlig och välskött originalbil. Det ska enligt uppgift bara finnas en till av samma årsmodell i Sverige.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-04-06
Ursprungsbesiktning: 1979-05-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1979-05-28
Senast godkända besiktning: 2019-07-31
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Grevie

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG