Visa alla bilder
Visa film

Porsche Boxster 2.5 — 1999

Porsche Boxster 2.5 med låg körsträcka, endast 131 526 kilometer på mätaren. Bilen är välhållen men motorn behöver ses över.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen har inte körts mycket de senaste 5 åren. Innan provkörningen hade motorn en litet tickande ljud, som sedan blev till ett skramlande under körning. Vid granskning kommer ljudet från den övre delen av motorn, möjligtvis från kamaxeln och kamaxellagr. Det finns små metallpartiklar i oljefiltret. Trots detta visar en kompressionsprovning att cylindertrycket är bra, och bilen startar fortfarande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17190
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche Boxster?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen har inte körts mycket de senaste 5 åren. Innan provkörningen hade motorn en litet tickande ljud, som sedan blev till ett skramlande under körning. Vid granskning kommer ljudet från den övre delen av motorn, möjligtvis från kamaxeln och kamaxellagr. Det finns små metallpartiklar i oljefiltret. Trots detta visar en kompressionsprovning att cylindertrycket är bra, och bilen startar fortfarande."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen för 5 år sedan och har inte kört den mycket. Den har stått i garaget de senaste 2 åren utan att brukas alls. Bilen har haft 9 svenska ägare och importerades ursprungligen från Italien år 2016. Besiktningsrapporter från 2016 visar en körsträcka på 120 160 km, vilket innebär att den endast har körts ungefär 10 000 km de senaste 8 åren. Bilen har en stämplad servicebok och många äldre Porsche-kvitton ända från 2005, samt besiktningsprotokoll från Sverige. Senaste service gjordes 2019 vid 129 661 km.

Bilen är i mycket gott skick, fri från skador eller rost, med en mycket fin och ren interiör. All elektronik, inklusive speglar, fönster och tak, fungerar.

Dock kommer motorn att behöva repareras. Den kan behöva ett nytt topplock eller till och med en utbytesmotor. Lyckligtvis finns många delar tillgängliga på eBay i Tyskland och Storbritannien till rimliga priser. Detta kan vara ett kul projekt för någon med kunskap.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  131526 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar, men motorn skramlar. Det finns inga varningslampor för motorn, och den läcker inte olja. Bilen kommer att behöva hämtas med transport. Snygga hjul och bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiör är i toppskick, med fina tvåtonade lädersäten samt nyare golvmattor. Instrumentbrädan är oskadd med fullt fungerande instrument, även om mätarlampan är något svag. Alla elektroniska funktioner fungerar perfekt.

 • Skick exteriör:

  Karossen är ren och rak, utan tecken på skador eller rostproblem. Rent underrede. Lacken är i utmärkt skick med en fin, blank yta. Glasarbetet är oskadat och strålkastare är i gott skick. Taket fungerar perfekt, med några små skrapmärken på tyget men inga hål.

 • Skick helhet:

  Bilen ser fantastisk ut både på insidan och utsidan, men motorproblemet behöver åtgärdas. Perfekt projekt för någon med Porsche-kunskap och lite tid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-05-21
Ursprungsbesiktning: 2016-07-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2016-09-09 (990101)
Senast godkända besiktning: 2020-10-02
Besiktigad tom: 2021-12-31
Årsskatt: 1985 SEK
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG