Visa alla bilder
Visa film

Opel Kadett A — 1965

Undanställd i 43 år med en ägare och en total körsträcka på drygt 7 800 mil. Återfödd med renoverad maskin och ny registrering. Fin, intressant och riklig dokumentation.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Spännande liten sextiotalare i all sin enkelhet och efter sitt långa stillastånd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17136
VELLINGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Kadett A?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Spännande liten sextiotalare i all sin enkelhet och efter sitt långa stillastånd."

Beskrivning

Den levererades i februari 1965 av GM-återförsäljaren Bil AB Rosenqvist & Persson i Simrishamn till sin första ägare lantbrukare Axel Månsson från Sjöbo. Priset var 10 200:- och Månsson lämnade sin Ford Taunus från 1954 i inbyte, för den drog de av 1 300:-. Månsson var också noga med att dimljuset av fabrikat SEV Marchal 640 flyttades över från Taunusen. Utrustningslistan innehöll bland annat säkerhetsselar, stänkskydd, vattenspolning, avgasförlängare och vita däcksidor med hjulringar. De vita däcksidorna syns dock inte på bilderna där paret Månsson poserar vid bilen, och de kromade hjulringarna saknas också på bilen idag. 1971 gjordes den sista servicen före bilen ställdes undan i mitten av sjuttiotalet. Ingen olja hälldes ner i cylindrarna, ingen registreringsavgift betalades och den föll ur registret. Den nuvarande ägaren återregistrerade bilen 2019 och Kadetten besiktigades samtidigt en sista gång.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-02-26 
 • Avläst mätarställning
  78 227 km 
 • Kw / hk
  35 / 48 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn satt fast när den nuvarande ägaren köpte bilen, och efter många försök med alla tips högt och lågt valde han att montera ur maskinen och plocka isär. Kolvarna slogs ur med värme och träklossar. Den blev helt enkelt en mindre motorrenovering med nya kolvar, lager, ventiler och en planslipad topp.

 • Skick interiör:

  Orörd fin inredning i originalskick, men den främre gummimattan var för torr för att kunna räddas tillsammans med växelspaksdamasken. Välbevarade dörrsidor och innertak.

 • Skick exteriör:

  Originallack i bra skick, men vänster skärmkant bak hade lite ytrost och är lite bättringslackerad. Behöver ytterligare våtslip och polering. Någon liten blåsa på höger hundben och höger tröskel. Snyggt yttre i övrigt med bra kromdetaljer.

 • Skick helhet:

  Genuint och trevligt helhetsintryck med ett i stort sett orört originalskick. Historiken och dokumentationen gör sitt för en fint bevarad dåtida instegstbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-10-03
Ursprungsbesiktning: 2019-08-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-09-10 (650226)
Senast godkända besiktning: 2019-10-04
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vellinge

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG