Visa alla bilder
Visa film

MG Midget 1300 — 1973

Proffsigt byggd MG som är konkurrenskraftig på bana. Registrerad för gata och "Ready to race".

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välbyggd MG i toppskick som går utmärkt. Ger ett mycket gott intryck både in och utvändigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17331
KNISLINGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG Midget?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välbyggd MG i toppskick som går utmärkt. Ger ett mycket gott intryck både in och utvändigt."

Beskrivning

Nuvarande ägare berättar:

Bilen byggdes av Erling Larsson Falkenberg 2006. Erling var skicklig bilmekaniker och byggde flera MG-bilar som han tävlade med. Han hade hjälp av motor byggaren Köhler med borrning av blocket och bearbetning av cylinderhuvud. Inköpt 2010 av Erling Larssons änka. Internationell HTP-handling 2006-08-03.

Jag har tävlat sporadiskt med bilen i bl.a. Copenhagen Historic Grand Prix, RHK-Historic, SPVM och MSCC:s klubbtävlingar. Bilen besiktigades sista gången 2022 med blankt papper. Jag har ägt och tävlat med flera bilar men detta är nog den roligaste att köra. Det medföljer en omgång hjul, bagagelucka och motorhuv i plast samt original säte och klädsel.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1995-06-19 
 • Avläst mätarställning
  10006 km 
 • Kw / hk
  43 / 58 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går utmärkt och allt fungerar fint. Bromsningen på rullande landsvägen så är peak effekten som anges, 98,58 hk vid 7 400 varv och det är effekten på bakhjulen som redovisas. Motoreffekten brukar ligga på ca 20 hk till.

 • Skick interiör:

  Tävlingsinteriör i utmärkt skick, allt som behövs finns på plats.

 • Skick exteriör:

  Fin i lack och krom utan skador. Suffletten är hel, en liten spricka i bakrutan är lagad. Fina fälgar med bra däck, ytterligare en omgång medföljer. Finns spricka i vindrutan på vänster sida.

 • Skick helhet:

  Härlig MG för många roliga och spännande varv på bana.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-06-22 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1995-06-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1995-06-22
Senast godkända besiktning: 2022-04-13
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Knislinge

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG