Visa alla bilder
Visa film

Mercury Parklane 390 — 1968

En cool Mercury i ett väldigt orört och oförstört skick med förhållandevis låga siffror på mätaren.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mestadels originallack med patina där man kan skönja åren som gått."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
111 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17289
ÖREBRO
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercury Parklane?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mestadels originallack med patina där man kan skönja åren som gått."

Beskrivning

Mercury Parklane, bilmodellen känd bland annat från tv-serien Hawaii 5-0. Just denna bil importerades från USA år 2022. Den är i ett nära originalutförande inklusive dess lack som lades när den var ny. Mercuryn har även klarat sig bra från rostangrepp och även kromverket är i ett bra skick. Inredningen är i ett mycket bra och oförstört tillstånd. Det är inte ofta man stöter på en inredning från 1968 i detta nära nyskick. Bilens odometer står på 52014 miles som motsvarar cirka 83222 km. Och av bilens skick att döma kan dessa siffror mycket väl stämma, med andra ord en tämligen lågmilad bil. Ägaren har använt Mercuryn mest för kortare turer i närområdet och några bilrelaterade träffar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968 
 • Första registreringsdatum
  2022-04-28 
 • Avläst mätarställning
  52014 miles 
 • Kw / hk
  232 / 315 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad och går bra i motor och drivlina. Bromsarna tar som de ska. Bensinmätare, vänster fönsterhiss i bak och klockan i bilen är ur funktion.

 • Skick interiör:

  Hela interiören är i ett mycket bra skick. Det man kanske kan störas av är att högtalargallret på vänster framdörr är något trasigt och att klädseln på hatthyllan, bak, är något soltorkat, se bilder. Lätt åtgärdat för den kunnige.

 • Skick exteriör:

  Bilen är till största delen klädd i sin originallackering. Vänster bakskärm har åtgärdats och lackerats om. Den ser ok ut men lacken på skärmen har krackelerat något, se bild. Det finns några små "dörruppslag" på dörrar och skärm. Kromverk runt baklysen i något ärgat skick. I övrigt är kromverket i ett bra skick. Det fattas ett litet lampglas vänster bak, se bild.

 • Skick helhet:

  En Mercury i sin originallackering i ett bra bruksskick. Klar att brukas och helst lämnas i det skick den är.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-02
Ursprungsbesiktning: 2022-04-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2022-05-02 (680101)
Senast godkända besiktning: 2022-05-18
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Örebro

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG