Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 220 W187 — 1952

Svensksåld Mercedes 220 W187 med samma ägare i 40 år. Bra skick men motorn är demonterad och i delar. Ett fantastiskt projekt för någon med erfarenhet.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det går inte att provköra bilen eftersom motorn är demonterad. Allt annat är komplett och växellådan är monterad. Du har två alternativ: Renovera motorn eller att hitta en ersättningsmotor."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
180 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17297
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 220 W187?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det går inte att provköra bilen eftersom motorn är demonterad. Allt annat är komplett och växellådan är monterad. Du har två alternativ: Renovera motorn eller att hitta en ersättningsmotor."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen 1984 och har haft 6 registrerade ägare. Den har använts som sommarbil och körts vid speciella familjehändelser, inklusive bröllop. För fem år sedan överhettades motorn, vilket ledde till att den demonterades och man upptäckte att toppen var sprucken. Därför behöver den nu repareras eller bytas ut. De flesta motordelarna medföljer, även om vissa delar kan saknas. Resten av bilen är komplett och i gott skick, inklusive en fin, originalinteriör och solid kaross och underrede. Detta är ett perfekt projekt för någon med Mercedes-kunskap eller någon som har en ersättningsmotor.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1953-09-14 
 • Avläst mätarställning
  93660 
 • Kw / hk
  59 / 80 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Inte testad av BWA. Vänligen se på de inkluderade bilderna av motordelarna. Växellådan är för närvarande monterad på bilen. Den senaste besiktningen gjordes 1995.

 • Skick interiör:

  Interiören är komplett och i bra skick, med alla originalinstrument och mätare intakta. Sätena är utrustade med överdrag och gamla hemgjorda golvmattor. Dörrpanelerna är i bra skick och takklädseln är komplett, även om den har några fläckar.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak utan några betydande problem eller rost. Underredet är rent och oskadat, med endast lite ytlig rost på vissa ställen. Lacken är välbevarad för sin ålder, och har en fin finish med endast några små märken. Kromarbetet är rent och skinande. Sidokromlisten ingår i bagaget (se bilder).

 • Skick helhet:

  Det här är ett perfekt projekt för någon med erfarenhet av dessa gamla 6-cylindriga motorer, och erbjuder gott om potential för en god investering för rätt person.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2000-05-08
Ursprungsbesiktning: 1953-09-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1953-09-14
Senast godkända besiktning: 1995-05-12
Besiktigad tom: 1997-05-31
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG