Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XK8 4,0 — 1999

Svensksåld i den klassiska färgkombination British Racing Green, Ivory skinnklädsel och valnötspaneler. Endast entusiastkörd under många år.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En brittisk skönhet för snabba och bekväma transporter, mil efter mil, längs våra landsvägar. Samtidigt med plats för bagage/jakt- eller golfutrustning för en weekendtur till landet. Dessutom en stilfull vagn att färdas i till smokingmiddagen.

Den här vagnen är i ett fint skick och väl omhändertagen. Det finns detaljer att åtgärda men helheten är mycket gott."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17252
ENSKEDEDALEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XK8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En brittisk skönhet för snabba och bekväma transporter, mil efter mil, längs våra landsvägar. Samtidigt med plats för bagage/jakt- eller golfutrustning för en weekendtur till landet. Dessutom en stilfull vagn att färdas i till smokingmiddagen.

Den här vagnen är i ett fint skick och väl omhändertagen. Det finns detaljer att åtgärda men helheten är mycket gott."

Beskrivning

Den här vagnen registrerades för trafik i Sverige i oktober 1999. Fullutrustad med: antispinn, el-stolar med minne, el-speglar med minne och värme, eluppvärmd vind- och bakruta, el-hissar, färddator, yttertemperaturmätare, multifunktionsratt med minne, farthållare, airbag förare och passagerare, ABS-bromsar, servostyrning, ACC, stereo med CD-växlare och el-antenn, avbländande backspegel etc.

Förutvarande ägare förvärvade bilen i november 2010. Han behöll bilen i tio år och servade den regelbundet med byte av bl.a. kedjesträckare och lambdasensorer. I övrigt lät han byta termostathus till lättmetall och renovera AC:n (2018), renovera automatlåda med konverterbyte och justering av ventilblock (2020). Dessutom gjordes det lack- och plåtjobb 2018-2019 och fram- och baksäten åtgärdades 2019 (Color Glo).

Nuvarande ägare förvärvade bilen i april 2020 och har kört ca. 400 mil. Han har bytt tändspolar (2021) och renoverat ABS styrenheten (2023).

Bilen är utrustad med sommardäck 245/255, 45 R18 på original XKR aluminiumfälgar. Medföljer alla original handböcker och dokument på svenska samt diverse kvitton etc.

Nybesiktigad den 28 juni 2024

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
  1999-06-30 
 • Avläst mätarställning
  160000 
 • Kw / hk
  209 / 284 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn med textilmattor 
 • Färg
  Mörkgrön  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar fint och lätt samt gick fint i motor- och drivlina. Lite ivrig vid gaspådrag vid start men det är normalt. Alla funktioner såsom styrning, växlingar och bromsar fungerade väl. Ratten stod lite snett i neutralläge. Bilen är ej kontrollerad på lyft men det som kunde ses såg bra ut. Inga kommentarer från Bilprovningen.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i fint skick med mild brukspatina. Stolar och baksäte har fått en genomgång för fem år sedan. Lite skav på förarstolen efter in/urstigning. Dörrsidor och mattor samt trä i fint skick, så också innertak. Ratt, reglage och instrument förefaller fungera väl. CD-växlare bytt och nyare el-antenn.

 • Skick exteriör:

  Blank och fin lackering med brukspatina såsom mindre stenskott och någon liten bula. Finns även små "bubblor och lackjäsningar" i bakkant på en framskärm, hjulhus och tröskel. Glas-, gummi/plast- och belysningsdetaljer i fint skick. Fälgar och däck i bra skick. Motor- och bagageutrymmen likaså.

 • Skick helhet:

  En vagn som upplevs som snabb och fartfylld, även när den står still. Med den här modellen återkom Jaguar till den brittiska sportbilseran, efter att ha sneglat över Atlanten en tid. Modellen, färgkombinationen och skicket gör nu den här 25 åringen till en intressant klassiker och entusiastbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2024-06-30
Ursprungsbesiktning: 1999-06-30 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1999-10-12
Senast godkända besiktning: 2024-06-28
Besiktigad tom: 2025-08-31
Årsskatt: 2841 SEK
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Modell XK 8 efterträdde XJ-S, som tillverkats i drygt 20 år. Den nya modellen presenterades vid Genevesalongen 1996 och tillverkades 1996-2005. Det var en allt igenom en modernare och uppdaterad vagn gentemot föregångaren. Samtidigt var designen en retroflirt med E-Type i generna.

Motorerna var V8:a med fem och sexväxlade automatlådor. Fram tom årsmodell 2002 var det 4,0L motorer med bränsleinsprutning XK8 och kompressor XKR.

Inredningen i skinn, tjocka mattor och trä gav en ombonad och exklusiv interiör. Till modellåret 2006 kom en rejäl uppgradering i generation II.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enskededalen

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG