Visa alla bilder
Visa film

Fiat 600 D — 1963

Charmig Fiat med "självmordsdörrar" som klarat sig fint från rost, är i ett härligt körklart bruksskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig bil som går utmärkt, mekaniskt renoverad och är lite körd sedan dess. Sätena är lite slitna invändigt och utvändigt har den enklare lack med bättringar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
44 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17296
BRANTEVIK
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 600 D ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig bil som går utmärkt, mekaniskt renoverad och är lite körd sedan dess. Sätena är lite slitna invändigt och utvändigt har den enklare lack med bättringar."

Beskrivning

Ägaren berättar: 2011 så köpte vi denna lilla trevliga bil av en sann Fiatentusiast. Vi rostskyddsbehandlade underredet och satte sen in bilen i ett garage för att flera år senare totalrenovera motorn. Nya kolvar, kolvringar, lager, packningar och bromscylindrar gör att bilen går som en klocka och den är besiktigad utan anmärkning för all framtid.

Det medföljer en del begagnade delar bland annat motor, huvar, rutor, vinterhjul, ratt på stång, mm.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-01-01 
 • Avläst mätarställning
  54902 km 
 • Kw / hk
  24 / 32 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fint i maskin och är renoverad (se beskrivning). Bromsarna tar bra utan att dra snett.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i bra skick förutom framsätena som är slitna.

 • Skick exteriör:

  En äldre enklare omlackering som fått synliga bättringar. Krom och lister i bruksskick, originalfälgar med bra däck. Bilen har klarat sig fint från rostangrepp.

 • Skick helhet:

  En härlig 600:a som funkar att köra som den är i sommar och sedan lackera i vinter för att bli riktigt fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-06-05
Ursprungsbesiktning: 1963-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1963-01-01
Senast godkända besiktning: 2023-10-03
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Fiat 600 introducerades på Internationella bilsalongen i Genève 1955. Det var den första bilen från Fiat med svansmotor, en vattenkyld fyra. Mekaniken var avancerad för den tiden, med individuell hjulupphängning runt om och självbärande kaross med "självmordsdörrar". År 1960 kom den uppdaterade 600 D, med större motor.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Brantevik

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG