Visa alla bilder
Visa film

Datsun 120y kombi — 1977

Här har vi en tidsvurpa. En Datsun 120Y kombi som man ytterst sällan ser på vägarna idag. I ett nästintill perfekt skick dessutom. Och som grädde på moset, en enägarbil!

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En japansk grön skönhet i ett unikt tillstånd som dessutom inte rostat bort."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
62 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17271
UPPSALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Datsun 120y kombi?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En japansk grön skönhet i ett unikt tillstånd som dessutom inte rostat bort."

Beskrivning

Denna bil köptes ny av nuvarande ägare den 26 april 1977 hos Motor AB K Lundell i Uppsala. I inbyte lämnade han sin två år gamla Austin Allegro 1300. Denna hade då endast 900 mil på mätaren. Ägaren kallade det ett impulsköp då den stod i skyltfönstret och glänste. Han hade även en Skoda som han använde som vardagsbil. Tack vare att han använde Skodan oftast blev Datsunen mest ståendes i garaget från och med 1980-talet. Men bilen fick regelbunden motion för att den inte skulle förstöras av stillestånd. På 1990-talet fick bilen se mer av dagsljuset för att säkerställa att skicket fortfarande var bra. Ägaren visste att om han skulle ha bilen kvar så måste han se till att ha reservdelar till den. Så han började samla på sig en del saker som medföljer bilen. Till exempel avgassystem, motorblock, topplock och många andra reservdelar, både nya och gamla, se bilder. Åkturerna blev kortare under senare år men bilen kommer ändå ut till olika bilträffar i Uppsala och närområde under sommarhalvåren. Den har idag rullat tämligen låga 8032 mil. För den som vill läsa mer om just denna Datsun skrevs det om den i tidningen Classic Motor i januarinumret år 2006.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  80321 km 
 • Kw / hk
  38 / 48 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Bromsarna tar bra och mjukt.

 • Skick interiör:

  Bilen har haft överdragsklädsel som nu är borttagen och originalklädseln är i ett väldigt fint skick. Golvmattorna och dörrpanelerna är i mycket fint skick. Instrumentbrädan och innertaket är också i ett mycket bra skick. Man kan säga att hela interiören är nästan i ett nyskick.

 • Skick exteriör:

  En liten olycka i garaget skadade bilens vänstra bakskärm och det blev något buckligt, se bild. Förardörren är bytt efter en tidigare "garageolycka". Man kan se någon färgskiftning mellan skärm och dörr. Det finns några små bucklor på båda dörrarna. Originallacken i övrigt i ett blankt och bra skick. Så även kromverket. Även under är bilen i ett bra och rostskyddat skick.

 • Skick helhet:

  Bilen är i ett mycket bra skick. Det är ovanligt att hitta en Datsun från 1977 fortfarande i livet. Och ännu ovanligare i detta skick. Men på grund av rätt skötsel och omhändertagande så finns den här.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-06-01
Ursprungsbesiktning: 1976-12-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-04-26
Senast godkända besiktning: 2024-04-04
Besiktigad tom: 2026-04-30
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uppsala

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG