Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Corvette Stingray 350 — 1973

Klassisk C3:a i ett fint tekniskt skick och ett medvetet charmigt tidstypiskt yttre. Sista modellen med kromad stötfångare bak.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Klassisk, typisk och rejäl. Den amerikanska sportvagnen i en oblyg tolkning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
200 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17246
BÅSTAD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Corvette?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Klassisk, typisk och rejäl. Den amerikanska sportvagnen i en oblyg tolkning."

Beskrivning

Den importerades till Sverige 2016 och hamnade då söder om Östersund. Bilen höll sig lokalt, kom till på Frösön samma år med sin nästa ägare fram till förra året då den såldes till Skåne. Kanske vet någon av de norrländska ägarna något mer om den roliga motorns historik. Senaste godkända besiktningen gjordes 2023-09-15.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  2016-05-20 
 • Avläst mätarställning
  0467 miles 
 • Kw / hk
  141 / 192 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Vinröd metallic  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Det är gott gry i maskinen, och vridmomentet och kraften känns i lådan när bilen manövreras och rangeras. Det är betydligt mer effekt i motorn än vad som anges, men vad som är gjort effektmässigt vet inte ägaren. Motorn fick en ordentlig översyn och service hos den tidigare ägaren som i kretsarna är en erkänd Corvette-skruvare, och han renoverade dessutom fram- och bakvagn på bilen med nya bussningar överallt, men han har heller inte någon information om de tekniska specifikationerna, men konstaterar också att bilen går överraskande friskt och piggt.

 • Skick interiör:

  Originalinredning med normalt slitage på sittdynor, mattor och paneler. Sjuttiotalets amerikanska bilkänsla är på ett charmigt sätt tydligt närvarande. Växelväljaren är en lite mer tätstegad av eftermarknadstyp och kräver också mer känsliga och exakta rörelser.

 • Skick exteriör:

  Snygg lack med normalt slitage, targaluckorna funkar fint är har bra finish både inne och ute. Fodralen för transport i lastutrymmet finns och följer med. Ombyggd från popup-strålkastare till fasta dubbla rektangulära. Centerline-fälgar med högprofilerade däck som en lite högre stance med åttiotalsfeeling.

 • Skick helhet:

  Motorstark Corvette från ett sjuttiotal när effekten på bilarnas V8:or gradvis sjönk med blyfritt bränsle, avgasrening, emissionskrav och inte minst en begynnande oljekris. Men här finns det en okänd glad effekt förpackad i ett lätt hjulcustomizerat originalutförande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-09-19
Ursprungsbesiktning: 2016-05-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2016-05-27 (730101)
Senast godkända besiktning: 2023-09-15
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Ägarens kommentar

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Båstad

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG