Visa alla bilder
Visa film

BMW Isetta 300 — 1962

Charmig minibil i ett bedårade 'barnfind ' skick. Stått undanställd i flera decennier och nu fått komma ut i ljuset igen.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"I ett homogent patinerat skick som känns klädsamt för fordonet. Bra utgångsobjekt för renovering eller vårda den som den är."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
96 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17303
ÖSTERBYBRUK
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW Isetta 300?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"I ett homogent patinerat skick som känns klädsamt för fordonet. Bra utgångsobjekt för renovering eller vårda den som den är."

Beskrivning

Lilla Isetta blev en stor världsbil. Det började i Italien hos Iso, strax efter köpte BMW licens för att bygga den hos sig. Dom ändrade och förbättrade en hel den på den och ganska snart blev det BMW-varianten som fick stå modell för de flesta avkomlingar runtom i Världen. Isetta kom att sättas ihop i Frankrike, England, Belgien, Spanien, Brasilien och Argentina.

Den här Isettan kommer från den brittiska fabriken i Brighton. Där gjorde man en rent trehjulig variant (Annars hade dom dubbla bakhjul tätt ihop) som var gynnsamma för skattereglerna där. Och så även i Sverige där trehjulingar räknas som motorcyklar.

Just den här är såld ny i Sverige 1962 och ställdes undan ganska tidigt. De senaste 55 åren har den bara tagits fram sporadiskt för kortare turer runt gården. Inte registrerad, original besiktningsinstrument finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  33311 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  vinyl 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går bra , men behöver en översyn och lite fixande med det mekaniska som bromsar, växellänkage och sådant för en tryggare färd.

 • Skick interiör:

  På det hela taget orört originalskick med patina. Hel i klädsel, torr lätt sprucken gummimatta.

 • Skick exteriör:

  Ruffig och orörd förutom en omlackering runt 1967. Lite bulig i karossidor och en del detaljer saknas.

 • Skick helhet:

  Körbar och i ett charmigt skick. Enkel bil att underhålla och äga.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad i Sverige.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Österbybruk

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Distansförsäljning
 • Denna bil är inte fotograferad eller testad av Bilweb Auctions. Informationen ovan är baserad på säljarens uppgifter om aktuellt objekt.

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG