Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 123 GT B18 — 1968

Finrenoverad för några år sedan och med ett exporterat ursprung – en attraktiv hemvändare med flera hemmamarknadsdetaljer adderade, allt paketerat i ett användarvänligt och representativt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig, välutrustad och trevlig GT i ett snyggt skick med en lite annorlunda historik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
275 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16141
REFTELE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 123 GT ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig, välutrustad och trevlig GT i ett snyggt skick med en lite annorlunda historik."

Beskrivning

Den importerades från Tyskland av ett företag i Stockholm och den nuvarande ägaren köpte bilen 2021. Registrerades för första gången i exportlandet i juni 1968, men historiken i Tyskland finns inte dokumenterad. Dekalen i bakrutan, "Den skiljer Er från mängden. Amazon" satt monterad när GT:n kom från Tyskland. Man kan tänka sig att den som renoverade bilen skaffade en exotisk svensk dekal för att pryda objektet. Det här exemplaret har en pigg motor med en lite vassare kam, tvåtumssystem och överväxeln funkar finfint.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1968/1968 
  • Första registreringsdatum
    2021-07-06 
  • Avläst mätarställning
    79 579 km  
  • Kw / hk
    76 / 103 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Vinyl 
  • Färg
    Mörkgrön 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Rätt maskin med rätt nummerplakett, en original GT-maskin, men om det är matching numbers vet inte den nuvarande ägaren. Han har satt på en utbytestopp med ventilsäten för blyfritt. När toppen ändå var av fick bilen också en D-kamaxel som lyfter ännu lite högre än original C-kam. Vidare fick bilen elektronisk tändning och en renoverad original bromsservo. Han har även begåvat den med ett svensk-klassiskt tvåtums avgassystem. De bredare fälgarna satt på bilen när den kom från Tyskland och därmed saknar den också de på modellen standardmonterade så kallade snobbringarna. Bra Dunlop-däck med ett bra och tidstypiskt mönster.

  • Skick interiör:

    Rent, helt och fräscht. En trevlig exportdetalj är nackskydden, de blev standard först på den sista årsmodellen i Sverige, i Tyskland var det ett krav som kom tidigare. Alla GT-detaljer stämmer och säten, mattor och innertak är i mycket fint skick. Ägaren har också monterat tidstypiska rullbälten, de äldre finns kvar.

  • Skick exteriör:

    Snygg och fin lackering i originalkulör, rätt GT-backspeglar och bra krom, men på den bakre stötfångaren glansen falnat lite. Klassiska Hella extraljus, ett viktigt fabrikstillbehör för att accentuera utstrålningen hos modellen. Det sitter progressiva sänkfjädrar från Lesjöfors monterade, originalen finns kvar. Och så stänkskydden förstås, de har ägaren också satt dit. Dessa praktiska skydd som så många bilägare våndades över till besiktningen på den tiden, skydden som bara Sverige och våra grannländer hade krav på.

  • Skick helhet:

    Amazonernas finest, här i en väldigt fin tolkning med alla detaljer på plats och mer därtill.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-07-06
Ursprungsbesiktning: 2021-05-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2021-07-06 (680621)
Senast godkända besiktning: 2021-07-05
Besiktnignsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

En Amazon hette aldrig Amazon på exportmarknaderna, det var 121, 122S och som 123 GT. Den senare benämningen klingade även starkt på hemmamarknaden och gör så fortfarande. Modellen erbjöds från 1966 till sista årsmodellen av Amazonen 1970.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Reftele

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG