Visa alla bilder
Visa film

Ford Taunus 15M 1,5L — 1958

Fint renoverad Ford Taunus "jordglob" 1958. En fläkt av ett glatt 1950-tal. Ett decennium mitt under de svenska rekordåren när framtidstron stod på topp.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint renoverad 1950-tals Taunus. Här finns inte mycket att anmärka på. En smörjning eller utbyte av hastighetsmätarvajer blir uppdraget åt kommande ägare. Är besiktad och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
37 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16161
DEJE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Taunus 15M?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Fint renoverad 1950-tals Taunus. Här finns inte mycket att anmärka på. En smörjning eller utbyte av hastighetsmätarvajer blir uppdraget åt kommande ägare. Är besiktad och körklar."

Beskrivning

Den här bilen har renoverats av förra ägaren, en äldre man i Hallsberg. Han köpte bilen 2016 och ägnade drygt 1 år åt att renovera den. Bilen hade lämnats in på bilskroten 2010. Men personalen hade inte hjärta att skrota den, dels för att det är en mycket ovanlig bil idag, men främst beroende på att den inte var helt sönderrostad som brukligt är. Som sagt så inleddes renoveringen 2016 och i dag är bilen i mycket gott skick. Vi gillar särskilt den snygga 1950-talskulören.

Bilen besiktades och godkändes av bilprovningen 2017-05-17. Den är nu besiktningsbefriad enligt veteranreglerna.

Bilen har funnits i nuvarande ägarfamilj sedan 2018. Man låter nu sälja bilen då ägaren har fler entusiastfordon och tycker det är synd att bilen bara blir stående.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1958/1958 
  • Första registreringsdatum
    1958-01-01 
  • Avläst mätarställning
    54 825 km 
  • Kw / hk
    44 / 60 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Textil och konstläder. 
  • Färg
    Blå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Helt genomgången mekaniskt av tidigare ägaren med renoverad motor och renoverade bromsar.

    Startar lätt och låter rätt. Går fint och mjukt i växellägena. Utrustad med rak fyrcylindrig toppventilsmotor på 1,5 liter. Samt 3-växlad låda som manövreras via rattväxel. Hastighetsmätarnålen hoppar lite vid körning. Vi tror att det beror på sliten hastighetsmätarvajer och bör i så fall vara enkelt att åtgärda.

  • Skick interiör:

    Inredningen är den ursprungliga. Innertaket är i fint skick. Endast lite mindre fläckar alldeles ute vid kanterna. Snygga gummimattor. Bruksslitage på sätena som har lagningar, se bilderna.

    Snyggt bagageutrymme med original gummimatta.. Sitter tidsriktigt diagonaldäck på reservhjulet.

  • Skick exteriör:

    Mycket fin fackmannamässigt utförd lackering. Man har lagt på ett lager med stenskottsskydd nedefter trösklarna före lackeringen som vi tror möjligen är ett avsteg från originalutförandet. Men detta är inget som vi tycker stör helheten. Fint krom och fina blanklister. Nya däck monterade 2017.

  • Skick helhet:

    Renoverad av tidigare ägare 2016-2017. Mycket gott helhetsintryck. Klar för veteranträffar eller bara trevliga utflykter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-05-19
Ursprungsbesiktning: 1958-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1958-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-05-17
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Fakta om modellen

Ford Taunus P1 tillverkades av tyska Ford från 1952 till 1962 och fanns både som 12m och 15M. När P1 presenterades var detta en stor nyhet. Det här var Fords första nya Europeiska bil efter kriget och den USA-influerade självbärande pontonkarossen blev en stilbildare.

1955 kom första Faceliften då den delade grillen ersattes med en hel. Modellen tillverkades med mindre utseendemässiga förändringar fram till 1962.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Deje

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG