Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo 1750 GTV — 1969

Den sextiotalsklassiska Alfa Romeo-coupén i ett fint karossrenoverat och maskinellt renoverat skick. Efter att renoveringen var klar 2018 har bilen blivit stillastående men ändå startats med jämna mellanrum.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vacker Bertone-design, eftertraktad klassiker och ett fint renoverat exemplar. Det räcker väldigt långt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
366 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16103
LÖDERUPP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo 1750 GTV?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vacker Bertone-design, eftertraktad klassiker och ett fint renoverat exemplar. Det räcker väldigt långt."

Beskrivning

Den såldes ny i Sverige i juni 1969 till en kvinna på Östermalm i Stockholm för listpriset 29 000:-. På sjuttio- och åttiotalet brukades den som entusiastbil, ägaren före den nuvarande hittade den i en lada utanför Lund. Där hade den stått i några år på åttiotalet. Han körde den som bruksbil på sommaren och även i några tävlingar i Sportvagnsseriens klass Roadsport C. Den nuvarande ägarens familj köpte bilen 1990 och körde den lite i ett par år. Rosten var en elak fiende för dessa bilar och rostskyddet ofta undermåligt. I början av 2010-talet initierades en omfattande plåt- och lackrenovering som var klar 2012. Därefter blev karossen stående när maskineriets renovering halkade efter. Så småningom blev även motorrenoveringen klar och bilen kunde färdigställas 2018, men är inte använd efter det. Ägaren bor utomlands och kommer att vara hemma i Skåne vid leverans av bilen. Vi gjorde dokumentationsjobbet i garaget där bilen har stått sedan 2018.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1969/1969 
  • Första registreringsdatum
    1969-06-26 
  • Avläst mätarställning
    2 237 km 
  • Kw / hk
    87 / 118 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Vinyl 
  • Färg
    Vit 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Vid dokumentationstillfället fanns det inga nycklar tillgängliga till bilen och vi kunde därför inte starta eller provköra. Men den har en renoverad motor, kördes och fick service förra året, allt hade då en normal och bra funktion.

  • Skick interiör:

    Välbevarad och snygg inredning i original. Charmigt sliten träratt med patinerade reglage och detaljer. På bilderna kan man se att en lättare rekonditionering skulle höja intrycket. Det kommer den också att få veckan före leverans.

  • Skick exteriör:

    Plåtrenoverad och lackerad redan 2012. Bilen har stått i ett kallgarage sedan färdigställandet 2018, men det är ett välventilerat garage. Inga tecken på angrepp av krom och lack. Fint och fräscht undertill. För den fälgintresserade spekulanten kan vara roligt att utöver de gula Revolutionfälgarna som sitter på, följer det även med original plåtfälgar och ett set JP-fälgar.

  • Skick helhet:

    En eftertraktad klassiker i ett fint originalutförande, en bland entusiaster kallad Bertone-coupé och här med en av de bästa versionerna av den beprövade och omtyckta motorn.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-03
Ursprungsbesiktning: 1969-06-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1969-06-26
Senast godkända besiktning: 2019-02-26
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Coupéversionen av Giulian med en lite kortad bottenplatta har stadigt varit den kanske mest populära modellen bland klöverentusiasterna och definieras i Sverige nästan alltid som Bertone-coupé. Tillverkad mellan 1962 och 1977 med samma grundmotor i versioner från 1,3 liter till 2 liter. V:et i GTV står för Veloce, det vill säga fart eller hastighet. Och sportigt fartig, det har den alltid varit.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Löderupp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG