Visa alla bilder
Visa film

Renault Clio 16v 1.8 — 1993

En Clio 16V från 1990-talet är en eftertraktad och sportig bil med hög prestanda. Imponerande historia med endast två ägare sedan ny och fullständig stämplad servicehistorik.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna Clio 16V är ett sällsynt fynd. Efter att ha kört den i 10 kilometer kan jag bekräfta dess prestanda, både motor och växellåda bidrar till dess sportiga natur. Med bra väghållning ger den njutbar körupplevelse. Nyligen besiktigad och skattebefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
56 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15928
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Renault Clio 16v?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna Clio 16V är ett sällsynt fynd. Efter att ha kört den i 10 kilometer kan jag bekräfta dess prestanda, både motor och växellåda bidrar till dess sportiga natur. Med bra väghållning ger den njutbar körupplevelse. Nyligen besiktigad och skattebefriad."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte den för två år sedan från första ägaren som köpte ny 1993. Bilen är noggrant vårdad och med fullständig servicehistorik och utan modifieringar. Nuvarande ägare, som är en skicklig mekaniker och samlare av youngtimer-bilar, utförde en grundlig service inklusive byte av kamrem och bromsar. Bilen har regelbundet använts under somrarna för kortare resor. Beslutet att sälja motiveras av ägarens engagemang i ett annat 90-talsprojekt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1993-04-30 
 • Avläst mätarställning
  161856 km 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Redo att köra hem utan problem. Den har fina aluminiumfälgar, bra däck och levereras med två nycklar. Njut av många glada mil framöver.

 • Skick interiör:

  Interiören är prydlig med endast normalt slitage. Sportiga stolar, fungerande elektriska fönsterhissar och speglar. Mattorna och innertak i bra skick. En eftermarknadsradio har installerats.

 • Skick exteriör:

  Lacken är mestadels bra och original, några mindre repor nära luftintaget på motorhuven. Det finns några områden där klarlacken har lyft på bagageluckan, tillsammans med några stenskott. Det finns blåsor på bakskärmarnas kanter, dessa verkar vara tidigare rostlagade/spacklade, något ojämnt och med viss nyansskillnad. Tecken på reparationer och mindre fläckar under i underkant på dörrarna. Dessutom finns det mindre parkeringsskador. Underredet är i mycket rent skick "se bilder".

 • Skick helhet:

  Renault Clio 16V är en fantastisk 90-tals "Hot-hatch" som erbjuder både nöje och användbarhet. En rolig bil att köra och högst användbar i vardagen. Med sitt ökande värde över tid, erbjuder den en lovande investeringsmöjlighet för framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-25
Ursprungsbesiktning: 1993-04-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1993-04-30
Senast godkända besiktning: 2023-04-25
Besiktigad tom: 2025-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Renault Clio 16V är en välkänd och omtyckt bil som har fascinerat entusiaster i åratal. Känd för sin sportiga prestanda, smidighet och spännande körupplevelse har denna modell en speciell plats bland bilentusiaster. Med sin kraftfulla motor och dynamiska väghållning ger Renault Clio 16V en verkligt engagerande och spännande upplevelse.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-07-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG