Visa alla bilder
Visa film

Fiat X1/9 1500 — 1980

Lätt, smidig och pigg svensksåld mittmotorsportvagn med targatak i ett bra bruksskick. Extra alufälgar samt bagageräcke medföljer.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En körklar och nybesiktigad X1/9 i ett bra bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
61 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15993
ÖRSUNDSBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat X1/9?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En körklar och nybesiktigad X1/9 i ett bra bruksskick."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte denna Fiat X1/9 av en bekant som i sin tur köpt den av en släkting. Efter att han köpte den började han förbättra den på en rad olika punkter. Bl.a köptes en begagnad växellåda som servades innan den befintliga lådan med synkringsproblem byttes ut mot denna. Då byttes även bl.a lamellen, kopplingens huvud och slavcylinder. Kamremmen är bytt för ca 3 år sedan och bilen har gått ca 150 mil sedan dess. Bromskivor är bytta liksom bakre bromsok. De främre bromsoken är renoverade. Eftersom som golvbrunnarna visade tecken på korrosion köptes ny ekonomiplåt som senare svetsades på plats. Därefter blev bilen rostskydds behandlad. Även handbromswirerna är bytta. Bilen är nu körklar och nybesiktigad.

Det medföljer också ett bagageräcke samt fyra extra aluminiumfälgar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1980-03-28 
 • Avläst mätarställning
  54 000 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vinröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Väl underhållen och servad. Mycket bytt och renoverat. Se beskrivningen.

 • Skick interiör:

  Överlag i bra skick. Stolsöverdrag i mycket bra skick. Originalklädsel sliten. Dörrsidorna färganpassade till stolsöverdragen.

 • Skick exteriör:

  Bra skick. Orignallack med mindre repor och skav. Några mindre bucklor. Något klarlacksläpp.

 • Skick helhet:

  En bil i ett bra bruksskick. Nybesiktigad och körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-04-02
Ursprungsbesiktning: 1980-01-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1980-03-28
Senast godkända besiktning: 2023-05-17
Besiktigad tom: 2025-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Fiat X1/9 tillverkades i cirka 160 000 exemplar 1972 till 1989. Några hundra bilar såldes det första året. Till Sverige importerades dessa officiellt endast åren 1980-1984. Bertone som designade bilen byggde färdiga karosser som skickades till Fiat för slutmontering. Det är en mittmotorkonstruktion med en kraftig Targabåge som skydd vid en eventuell olycka.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Örsundsbro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-07-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG