Visa alla bilder

Mercedes-Benz 450 SL V8 — 1975

Klassisk SL med den stora V8:an i ett användarvänligt skick

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"I ett gott fungerande skick - behöver en del ompyssling."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16596
ÖSTERSUND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 450 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"I ett gott fungerande skick - behöver en del ompyssling."

Beskrivning

USA-modell importerad 1988 och haft sex ägare i Sverige sedan dess. Hastighetsmätare utbytt mot europeisk version med kilometerskala.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1988-12-15 
 • Avläst mätarställning
  137650 km 
 • Kw / hk
  165 / 224 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyligen genomgången efter den stått still en period. Motor och automatlåda går fint. A/C fungerar sporadiskt. Nytt batteri. Nån rem kan låta lite. Däck är gamla. Fälgar lite smalare än vanligtvis satt på dessa men däckdimensionen är den korrekta.

 • Skick interiör:

  Skinn och dörrsidor i god kondition. Hardtop fin inuti och ny sufflett finns, men ej monterad. några sprickor syns ovanpå instrumentpanel och ett par detaljer som kåporna vid sätenas sidor saknas. behöver en rekonditionering inuti för att bli fin. Förarsätet kan kärva lite i manövreringen. En del ytrost syns i bagaget.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad till större delen, okänt när. Lackeringen ser överlag bra ut med lite repor och småsaker som tillkommit. Krom, gummi blanklister i fint skick. Vindruta provisoriskt tätad med silvertejp.

 • Skick helhet:

  Ett bra grundskick och fungerande bil som har potential att kunna bli riktigt fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-02-28
Ursprungsbesiktning: 1988-10-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-12-15
Senast godkända besiktning: 2019-08-02
Besiktigad tom: 2021-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östersund

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-01-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG