Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 300 SL — 1987

Klassisk och sen årsmodell i ett vettigt representativt skick av en attraktiv och eftertraktad modell, i synnerhet med den här motorbestyckningen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Starkt grundskick tillsammans med en fin kombination i sobert mörkblå lack och diskret grått skinn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
230 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16657
YTTERBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 300 SL ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Starkt grundskick tillsammans med en fin kombination i sobert mörkblå lack och diskret grått skinn."

Beskrivning

Den kom till Sverige från Tyskland 1989 och den nuvarande ägaren (och idag dennes dödsbo) köpte bilen 1999. Den var hans ögonsten berättar familj och grannar, och han körde bilen väldigt sparsamt. En tät solfjäder med besiktningsprotokoll och en sammanlagd körsträcka på bara några hundra mil de senaste 15 åren antyder att det inte blev mycket mer än en tur till besiktningen under dessa åren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1989-09-14 
 • Avläst mätarställning
  163 070 km 
 • Kw / hk
  132 / 179 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den trevliga sexan i sin trelitersversion är en omtyckt motor där den sitter varumärkets olika modeller och här känns den som den ska tillsammans med automatlådans mjuka växlande. När senaste servicen är gjord kan kanske utläsas om man bläddrar bland kvitton och räkningar, men familjen har inte hittat något mer än så.

 • Skick interiör:

  En fin och lite lätt patinerad inredning, men fräsch för sin ålder och det är lätt att se potentialen för rekonditionerad förbättring. Förarstolens vänstersida har till exempel ett typiskt instegslitage som lätt kan färgas in samtidigt som resten skinninredningen behandlas. Golvmattan har en röd avfärgning på förar- och passagerarplats, förmodligen från en tidigare ägares faiblesse för orientaliska bilmatttor.

 • Skick exteriör:

  Snygg mörkblå lack med några små, knappt synliga, blåsor i de bakre skärmkanterna. På förardörrens sidolist är delar av den blåtonanade, oklart varför. Kanske är det rester av något slags pigmentvax som fastnat i plasten, men det bör vara lätt att avlägsna. Originalfälgar utan skador med äldre däck med bra mönster. Reservhjulet har fortfarande ett leveransvax på ytan. Suffletten är också patinerat äldre med två lagningar, men ser på något sätt snyggt använd ut och den håller tätt. En hardtop i originalkulör ingår också.

 • Skick helhet:

  Fin SL med en lättarbetad potential till att bli ett riktigt snyggt och representativt exemplar för modellen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1999-05-04
Ursprungsbesiktning: 1989-09-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-09-14
Senast godkända besiktning: 2022-03-25
Besiktigad tom: 2024-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ytterby

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-01-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG