Visa alla bilder
Visa film

Volvo S90 3.0 Executive Royal Level III 3.0/6-cyl — 1997

Den mest exklusiva modellen i hela Volvos 700/900 serie inklusive S90. Här i utrustningsnivån Level III som bl.a. innebär mittkonsol bak, elstolar, sminkspeglar i tak, champagnekyl, Fax/Printer i mittkonsol, Ericsson T28 i mittkonsol utöver lägre utrustningsnivåer.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En exklusiv Volvo i körklart skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
226 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15553
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo S90 3.0 Executive Royal Level III?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En exklusiv Volvo i körklart skick."

Beskrivning

Om man har halkat in på Volvos något modernare produkter som 700/900-serien och går och suktar efter en lite lyxigare version kan en 960 eller dess efterföljare S90 vara ett alternativ. Om dessa redan är avklarade finns det faktiskt ytterligare ett steg i utvecklingen: S90 Executive med flera utrustningsnivåer. Den som här presenteras är en av de med högst utrustningsnivå nämligen Level III även kallad Royal.Denna bil stod som visningsbil på bottenplanet invid receptionen vid Volvos fabrik i Torslanda. Efter det levererades den ut något år senare till en privatperson med en mätarställning om 22 km.

Denna Executive i Level III-utförande kallades även Royal och merparten gick på export. Denna har bl.a. mittkonsol bak, elstolar, sminkbelysning i tak, champagnekyl, Fax/Printer i mittkonsol, Ericsson T28 i mittkonsol utöver lägre utrustningsnivåer. Dessutom är denna förlängd i bakdörr. Enligt Volvo troligen runt 97 exemplar tillverkade med denna utrustningsspecifikation. Nilsson/Volvoflaggfästen på framskärmarna finns. Se bilder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1997-03-26 
 • Avläst mätarställning
  188872 km 
 • Kw / hk
  151 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Bilen är regelbundet servad.

 • Skick interiör:

  Mycket välvårdad och fin interiör. Level 3 med tvåtons-helläderinteriör.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra helbilsomlackering i samband med renovering, bilen är påskostad cirka 200 000kr enligt kvitton och underlag i pärm enligt ägaren. Idag därför i närmast nyskick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket fint skick med små spår av brukande. Funktioner av all utrustning ej kontrollerad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-05-18
Ursprungsbesiktning: 1997-03-18 (EEG) (Ombes:20200617)
Datum i trafik första gången: 1997-03-26
Senast godkända besiktning: 2022-05-13
Besiktigad tom: 2023-07-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Volvo S90 efterträdde 1997 föregångaren Volvo 960 som i sin tur efterträdde Volvo 760. S90 fanns som årsmodell 1997 och 1998. En kombivariant fanns också under namnet V90. S90/V90 fanns med två olika raka sexor. En på 3,0 liter och 180 hk samt en 3,0 med 204 hk.Den lyxigaste varianten är Executive som är något förlängd och mycket välutrustad. Den var tänkt för direktörer, limousineföretag samt att användas vid statsbesök och liknande tillställningar.?

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-02-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG