Visa alla bilder
Visa film

Volvo S80 V8 Executive V8 — 2010

En drömbil för både arbete och fritid. Volvos lyxigaste, faceliftade, S80 här med modern V8, automatlåda samt fyrhjulsdrift.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En lyxig Volvo i toppskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15554
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo S80 V8 Executive?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En lyxig Volvo i toppskick."

Beskrivning

Denna bil är svensksåld och andra ägare är Prestige Hyrverk AB. Återköpt januari 2022 och efter en större översyn återställd till närmast nyskick.Detta exemplar har gått förhållandevis långt men det är inget som gör sig påmint. Bilen känns och ser ut som om den gått betydligt kortare sträcka. En bra konstruktion som är välservad och välskött klarar av milen utan att åldras nämnvärt. Utrustningsnivån är mycket hög, Executive, med bl.a. V8-motor, automatlåda, fyrhjulsdrift, flagghållare på framskärmarna, skinnklädsel, navigation, sollucka, friktionsdäck, eljusterbara stolar, fläktar i stolarna, eluppvärmda framstolar liksom baksäte, avstängningsbar airbag höger fram, BLIS m.m. Bilen är påkostad 185 000 kr enligt nuvarande ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2010/2010 
 • Första registreringsdatum
  2010-02-15 
 • Avläst mätarställning
  300574 km 
 • Kw / hk
  233 / 315 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. All kringutrustning är ej testad vid fototillfället.

 • Skick interiör:

  Mycket fin och välhållen interiör.

 • Skick exteriör:

  Välvårdad och blank lack. Rak och fin i karosslinjer.

 • Skick helhet:

  En Volvo i ett mycket bra skick med tanke på körsträcka. Dokumenterad servicehistorik.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-07-07
Ursprungsbesiktning: 2010-01-22 (EEG) (Ombes:20201007)
Datum i trafik första gången: 2010-02-15
Senast godkända besiktning: 2022-03-21
Besiktigad tom: 2023-04-30
Årsskatt: 4166 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Volvo S80 V8 är den första av Volvos sedanmodeller som förses med den kompakta, tvärmonterade V8-motorn som först lanserades i Volvo XC90. En unik konstruktion med endast 60 graders vinkel mellan cylinderbankarna gör motorn till en extremt kompakt konstruktion. Dessutom fyra katalysatorer och ett mycket avancerat motorstyrsystem bidrar till en snabb igångsättning av reningsprocessen. För att ytterligare förbättra bränsleekonomin har V8-motorn försetts med såväl variabla kamtider som variabelt insugningssystem.

Motorn är byggd helt i aluminium och med en motroterande balansaxel ges en jämn och komfortabel motorgång. Stor cylindervolym på 4,4 liter, en uteffekt på 315 hk och ett vridmoment på 440 Nm ger dragkraft och högfartsprestanda för mycket krävande körning. Något som kommit väl till pass i motverkandet av dragspelseffekt, vid de många poliseskorter som bilen deltagit i vid statsbesök i Sverige.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-02-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG